Castlevania: Curse of Darkness

Året är 1479 och det har gått tre år sedan Trevor Belmont piskade Greve Dracula sönder och samman i Castlevania III: Dracula’s Curse. Han lyckades uppenbarligen inte få bukt på den omtalade förbannelsen dock, för sjukdom och pest hemsöker den europeiska landsbygden. Människor är våldsamma och fyllda av hat.

Hector, en Devil Forgemaster som en gång i tiden tjänade den vasstandade greven innan denne blev spritt språngande sinneslabil och bestämde sig för att mänskligheten skulle marineras i teriyakisås och grillas i helvetes lågor, är själv på väg att bli lite snedtänd i huvudet. Hectors ladyfriend tillika trolovade Rosaly har nämligen blivit bränd på bål, anklagad och dömd för häxeri.

Inte mindre än Hectors forne kollega Isaac med de suspekta byxorna (Är det byxor eller är det kroppsmålning? Vilket i och för sig gäller hela hans outfit.) ligger bakom denna ondsinta plan. Isaac är arg för Hectors svek. Hämnden var ljuv, men det räcker inte med att grilla kvinnor. Han vill att Hector ska ta tillbaka sina demoniska krafter så att de kan ta ut sina aggressioner på varandra på ett tillfredsställande och manligt sätt.

 

Stridssystemet är en slags hybrid mellan Dynasty Warriors och Pokémon. Hector hackar, slår, blockerar attacker och hoppar eller rullar undan när demonerna är lite för närgångna för hans tycke. Med sig i sina strider har han sina Innocent Devils som han skapar med Devil Shards. De har olika egenskaper och kan bistå med fysiska attacker såväl som magiska. De kan dessutom se till att Hector håller sig frisk och kry med helande magier. Gotta catch ’em all!

 

Karaktärer

  • Hector
    Vår gruntande protagonist som gestaltas av vår favorit Crispin Freeman. -_- Yay.
  • Isaac
    Flamboyant rödhårig galenpanna som tjuter roligt.

  • Julia Laforeze
    Häxa som flytt Europas häxbål. Hjälper Hector med prylar och tar hand om hans Innocent Devils.
  • TREVOR BELMONT
    VAT THE HELL DO YOU VANT? Han har ett manligt ärr över vänster öga.
  • Zead
    Skum jävel som ser sjuklig ut. Han vill gärna att Hector stoppar Draculas förbannelse.
  • Dracula
    Faran som lurar i natten.
  • St. Germain
    Ännu en skum jävel som inte riktigt verkar höra hemma i 1400-talets Europa.

 

Länkar

Wikipedia

Leave a Reply