Castlevania: Rondo of Blood

Han är faran som lurar i natten.
Han är den kalla kåren längs din ryggrad.
Han är-

Han är en stor hoppande lila fast mest grön men lite lila dinosaurie. :O

DIE MONSTER-

Jag kan se det framför mig. Den ledsna reptilblicken när han inser att han har hoppat sönder ännu en av sina förvisso otaliga himmelsängar med röda lakan som är belägen bakom draperierna i tronrummet för det har jag läst på ffnet. Elden fastnar nog i halsen på honom av besvikelse. Hoppa i sängen som är så kul. Det knarrar så häftigt. Vid sådana perioder av sorg så är det extra trevligt att inneha (den självutnämnda titeln) Kungen av vampyrer. Slavarna Tjänarna fixar nya möbler snabbare än Dracula hinner skrocka fram ett “HAVE at YOU!”. Annars bire påle sörrö.

YOU DON’T BELONG IN THIS WORLD.

Men vampyrkungen har faktiskt en poäng. Det där med människoslakt är lite taskigt måhända, men religion är faktiskt skit.

Året är 1792 och Dracula härjar alltså återigen i Valakiet och kidnappar unga möer som han kan nafsa lite på när hungern sätter in. Hans personliga tränare för det har jag läst på ffnet Perviga prällen Shaft har fixat en återfödelsedagspresent åt sin herre i form av Richter Belmonts kvinna Anette. Det var ju så lagom smart, för Richter är nu av förståeliga skäl ganska vred på Dracula och hans partysvenskar. Med piska i hand och bister uppsyn beger han sig i ilande fart till Draculas slott för att spöa skiten ur skrället precis som hans förfädrar och mödrar gjort många gånger tidigare. Och många skall hans efterträdare vara.

NO… IT CANNOT BE! AaAaaaaAAaaAhhhh! <:0

Allt från småungar, djur och till och med egna avynglingar – finns det något som greven inte har fått spö av?

Och så var det ju det här med portningar, återutgivningar och övrig spagetti. Jag spelade det här spelet till Playstation Portable där det kallar sig för Castlevania: The Dracula X Chronicles. Som är en upphottning av Castlevania: Rondo of Blood som ursprungligen släpptes till PC Engine. Vi har även det luriga Castlevania: Dracula X som i Japan heter Akumajou Dracula XX och som släpptes lite senare men tidigare än det senaste och till Super Nintendo och som är nästan samma sak som Rondo of Blood fast inte helt och hållet. Det har andra byxor på sig till exempel. I Europa släpptes det som Castlevania: Vampire’s Kiss fast det förmodligen inte förekommer så mycket vampyrhångel. Åtminstone ingenting som vi som spelare får ta del av för jag förmodar att när vampyrkungar vill hångla så får de hångla. Shaft är nog villig att ivrigt ta del i diverse orgier.

Uppdatering: Castlevania: Dracula X har fått en alldeles egen post med jättefina bilder på små och stora ting.
 

Karaktärer

  • Richter Belmont
    Mannen med piskan.
  • Maria Renard
    Ungen som kastar duvor på folk. Ajje? För duvorna alltså. Folket förtjänar det.
  • Annette Renard
    En dam i nöd.
  • Iris
    En till dam i nöd.
  • Tera
    Ännu en dam i nöd.
  • Shaft
    Pervprälle som tycker att Dracula är hetast i stan.
  • Death
    En benig typ som tycker att Dracula är hetast i stan.
  • Dracula
    Sitter på sin tron och smuttar blod mest hela tiden. Men vafan, är man vampyrkung så är man.

Länkar

Wikipedia

3 thoughts on “Castlevania: Rondo of Blood

Leave a Reply