anime & grejs

空の境界 – Kara no Kyōkai: The Garden of Sinners

December 31st 2011 in action, film

Ryogi Shikis historia berättas inte i kronologisk ordning. Den skulle hålla fint för det också, men den omkastade ordningen ger ett lite extra mysterium till det hela. Låt det vara så.

Ryogi Shiki var en gång två personer – Shiki, den kvinnliga, och SHIKI, den manliga. Efter en olycka som ledde till att Shiki låg i koma i 2 år har SHIKI försvunnit. I gengäld fick Shiki förmågan att se hur allt kan dö – och hur hon på det sättet kan döda dem. En bra förmåga att ha när mystiska miffon börjar härja runt i staden.

Det kan tyckas lite avskräckande med en serie på 7 långfilmer, och tempot är inte speciellt högt heller, men filmerna kändes inte på något sätt tröga. Shiki kickar dessutom ordentligt med rumpa.
requiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

1: Mayu hittar en kamera när hon är ute och dyker. När hon framkallar filmen den innehåller hittar hon ett foto på sig själv, tillsammans med en man hon aldrig har träffat. Det visar sig snart att kameramodellen inte kommer att släppas förrän om två år.

2: En detektiv. En man och en snorunge. Flygplan som […]

Previous Entry

Det här är något så ovanligt som en lågtempo shounen-serie. Nej, jag fattar inte heller.

Masahiro är barnbarn till Abe no Seimei, den välkände onmyouji som ägnat sitt liv åt att bekämpa monster, avvärja förbannelser, och vara allmänt jätteawesome – gärna tillsammans med sina tolv shikigami.  (Varför flera av dessa japanska gudar väljer att använda skrikiga ungar i […]

Next Entry

Recent Comments