anime & grejs

Shounen Onmyouji

March 1st 2012 in shounen

Det här är något så ovanligt som en lågtempo shounen-serie. Nej, jag fattar inte heller.

Masahiro är barnbarn till Abe no Seimei, den välkände onmyouji som ägnat sitt liv åt att bekämpa monster, avvärja förbannelser, och vara allmänt jätteawesome – gärna tillsammans med sina tolv shikigami.  (Varför flera av dessa japanska gudar väljer att använda skrikiga ungar i sin mänskliga form är ännu en sak jag inte förstår, men jag antar att det är en del av de där osynliga kraven alla j-serier måste skriva på innan de får publiceras)

Masahiro är ämnad att vara Abe no Seimei’s efterföljare, men då han blev av med sina egna krafter i späd ålder ser han inte själv riktigt hur det ska gå till. (Spoiler: Han får tillbaka dem.)

Saker som är bra: 

  • Det är inte riktigt en “veckans monster”-typ av serie; alla mini-arcs som dyker upp hänger mer eller mindre ihop.
  • Masahiro är inte en skrikig unge. Han är lite grinig mot sin farfar, men det skulle jag också vara. I övrigt är han flitig, artig och gör sitt bästa i alla situationer. Han är inte ens elak mot sitt kärleksintresse. Mycket uppfriskande.
  • Att den gamle gubben Abe no Seimei inte bara sitter på sin kammare och är värdelös. Ohohoho.

Saker som är mindre bra:

  • Tempot. Jisses vad segt det går.
  • Det där gamla vanliga om  “buääh jag vill inte hjälpa dig, du kommer aaaaldrig bli lika bra som min <3 mästare <3” när alla vet att de kommer ge med sig i slutet av serien.
  • Att snubbar går och är sur i 50+ år över något som någon inte ens kan rå för. What’s up with that?

Totalt får den här serien ett “öh, visst, ok”. Varken bra eller dålig.
requiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Ryogi Shikis historia berättas inte i kronologisk ordning. Den skulle hålla fint för det också, men den omkastade ordningen ger ett lite extra mysterium till det hela. Låt det vara så.

Ryogi Shiki var en gång två personer – Shiki, den kvinnliga, och SHIKI, den manliga. Efter en olycka som ledde till att Shiki låg i […]

Previous Entry

Recent Comments