Flyttade bloggarna till en multisite-installation av WordPress

Fram tills nyss har jag kört bloggarna på en gammal plugin-version av wordpress multisite, med diverse fulhack (som att symlänka in installationskatalogen i varje ny instans).

Bloggarna har inte varit ihopkopplade på något sätt utan jag har haft olika inloggningar till varje, behövt uppdatera databasen separat för varje, etc. Ganska segt. Så igår körde jag en migrering av alla bloggar under blog.prositen.se – dvs

Den gamla installationen ligger fortfarande kvar, men jag ska se till att åtminstone rensa ut databasen på de bloggar jag flyttat. Om nån vecka eller så, när jag verifierat att allt fungerar. Och om jag kommer ihåg. (Insåg i skrivande stund att jag missat att importera anime-bloggen, skall åtgärdas snarast möjligt)

Bloggarna som ligger på en subdomän ligger fortfarande kvar i det gamla härket, förutom blog.prositen.com som jag nu flyttat in till https://blog.prositen.se/prositen

På sikt ska dessa också samlas in under det officiella multisite-paraplyet, men det kanske får bli en egen instans för dem. Jag är lite osäker på hur bra det snurrar att kombinera subdirectories och subdomäner, och jag vill inte pajja något. (Då kanske blog.prositen.com ramlar tillbaka dit, vi får la se)

Så, vad sprang jag in för problem?

  1. Av nån anledning så envisas Spel & grejs med att skapa underkatalogen games/wp-content/uploads/2018/08 vilket helt pajar förstasidan för bloggen. Enskilda inlägg fungerar bra, men då det inte finns någon wordpress-installation i underkatalogen games så ballar det ur. Till slut lackade jag och löste det med en
    ln -s . games

    Jaja, vad ska man göra. Det verkar fungera nu i alla fall.

  2. I importerade poster med bilagor verkar vissa bilagelänkar inte uppdaterats automatiskt till uploads/sites/X/… Jag fick gå igenom posterna och uppdatera manuellt genom att söka i importfilerna efter potentiellt drabbade poster för att sedan öppna dem i wordpress. Jag hade kunnat  pilla direkt i importfilerna antar jag, men jag upptäckte inte detta förrän jag redan kört importerna.
  3. För Spel & grejs blev exportfilen för stor för att kunna laddas upp igen. Jag har tydligen en hård gräns på 1MB för uppladdade filer och kan inte ändra det någonstans. Jag löste detta genom att exportera en delmängd av bloggen åt gången.
  4. Några plugins och teman slutade fungera. Jag avinstallerade dem och hittade andra alternativ.

På det stora hela gick det ändå rätt bra, så jag är nöjd med att ha gjort detta.

 

“Root”-bloggen här direkt på blog.prositen.se får bli min annoterade förändringslogg. Häpp.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *