böcker & grejs
vi samlar på allt

K.G. Johansson – Googolplex

August 14th 2011 in science fiction

Jack ingår i en grupp kolonister som reser till den avlägsna planeten Shylock för att bygga en ny värld. Jacks förmåga  att manipulera DNA är en av gruppens största tillgångar. Kanske kan de också få hjälp av de märkliga varelserna som säger sig komma från andra universa – trots att ingen vet om varelserna talar sanning.

Men en dag kommer Jack att hinna ifatt sitt förflutna.

lol wut? En svensk bok som inte handlar om gamla avdankade fyllehundar till poliser. Science Fiction på svenska om en svensk av en svensk? Ja tack, ge mig.

Googolplex var fascinerande läsning, det måste jag säga. Parallella världar är alltid trevligt att ha att göra med, på ett sådant där obehagligt, och ofta ödesdigert hemskt sätt. Det är djupt och läskigt och boken får mig att tänka efter. Det är bra. Det ska böcker göra.

Jag önskar dock att korrekturläsaren hade gått igenom boken några gånger till. Tillfällen där författaren ångrat sig och gått från en formulering till en annan, och sedan glömt bort att ändra andra halvan av meningen, dyker upp titt som tätt. Ett annat minus är att Jacks tankar och handlingar kan te sig något tjatiga efter ett tag. Vissa saker upprepas lite väl ofta.

Dessutom är tvisten i slutet  riktigt olurig och det flesta förstår nog redan från början vad som är i görningen där. Det gör dock ingenting, för det var riktigt trevligt att få det bekräftat. Jack, du är lite dum ibland.


2 comments to...
“K.G. Johansson – Googolplex”
Avatar
prositen

Har du lånat eller köpt? Blev lite sugen nu.


Avatar
vincybel

Lånat. Mina pengar går till tvspel. :O
requiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

HEMLIGHETEN FANNS DÄR HELA TIDEN. Det gamla vraket på havsbotten utanför Vinga dolde en mörk hemlighet från kriget. En hemlighet som om den blev känd, skulle ändra historien och rubba maktbalansen. Detta fick bara inte ske. Den sovjetiske generalsekreteraren var mycket bestämd på den punkten.

Ted Sundgren var kommenderad bataljonschef vid regementet på Känsö i Göteborgs […]

Next Entry

Recent Comments