böcker & grejs
vi samlar på allt

Megan Alexander – Contract for Marriage

January 2nd 2013 in romance

All week long she’d tried to convince herself that she, Christy Steele, Aunt Martha’s properly brought-up niece, could do such a thing–confront a man she’d barely met with a personal and deeply intimate request. Now a warning flashed through her mind, tangible as a flare: Don’t go through with this harebrained scheme. Cancel the appointment. Yet an hour later in his executive office, she faced the urbane, unsuspecting Mark Brandon. And with an almost physical shock Christy heard herself say, I want to have a child, Mark. Will you be the father?’

Boken gavs ut 1982, men det kunde lika gärna ha varit 1952.

Christy Steele, får vi veta tidigt i boken, är ansvarig för sin systersons död. Hon vill – nej måste – återbetala den skuld hon känner gentemot sin syster genom att föda henne en ersättning. Syster Beth kan nämligen inte få barn själv längre, och det tar för lång tid att adoptera.

Så lösningen? Hitta en man vars genetiska material skulle låta henne få en son som är tillräckligt lik det döda barnet.

Enter Mark Brandon. Mark Brandon behöver gifta sig för att få sitt nya jobb, så hans motbud på Christys skamliga förslag är just det. Christy säger “ok, men bara i ett år. Vi skriver ett kontrakt på det. Dessutom ska jag se till att bli VÄRLDENS BÄSTA hemmafru så du inte behöver ångra dig.”

Sagt och gjort, men Christy inser snart att hon blivit kär i sin make. Det går ju inte för sig! Mark har ju sin exfru som han verkar vilja talla på, och, uh, och! De är ju inte gifta på riktigt! Hur kommer det här sluta?! Och vill hon verkligen ge bort sin bebis till syrran?

Okej, allting som hände var uppenbart från första sidan, men jag spoilar ändå så ni slipper läsa:

  • Mark behövde inte alls gifta sig, han var bara tänd på Christy och ljög
  • Mark vill inte alls ha ihop det med sin exfru, han är tänd på Christy
  • Mark vill inte alls sluta vara gift efter ett år, han är tänd på Christy
  • Mark hatar inte alls Christy, han är.. äh ni fattar
  • Syster Beth får adoptera tvillingar nån annanstans ifrån och Christy får behålla sina barn

Den här boken suger. Puss!
requiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

THE COMPANY BUILDS PLANETS.

Kin Arad is a high-ranking official of the Company. After twenty-one decades of living, and with the help of memory surgery, she is at the top of her profession. Discovering two or her employees have placed a fossilized pleiosaur in the wrong stratum, not to mention the fact it is holding a […]

Previous Entry

Recent Comments