Al Emmo’s Postcards from Anozira

Okej, ett HOG i vilda-västern-miljö, det har jag inte sett förut. Storyn är kort och koncis: “Locka turister till vår tradiga ökenhåla genom att..” vänta, jag vet inte. Rensa skräp från gator och torg och sen skriva vykort om det? Ja sure, vi säger så.

Att få välja en av fem protagonister är också nytt. Självklart tar jag den enda kvinnan. >:O Nu verkar den enda skillnaden mellan de olika huvudpersonerna vara vilka beskrivningar vi får innan varje bana, så jag skulle inte säga att omspelningsvärdet är enormt.

Föregångaren till detta spel är ett peka-och-klicka-spel, så jag tycker det är lite märkligt att följa upp med ett HOG, dessutom ett som skiter i allt som heter äventyr. Inget inventory, ingen utforskning, nä, här är det HO som gäller, och bara HO. Eller okej, efter varje scen kommer en bonusrunda med antingen finn femton fel – här fungerar skip-knappen utmärkt, då det är i stort sett omöjligt att hitta de sista – 9 bitars tile slide, 15-bitars pussel, eller “rotera ringarna för att bilda ett porträtt”.

I varje HO-scen kan du förutom de önskade föremålen också hitta tokens som ger dig mer tid, fler ledtrådar eller bonuspoäng.

Så… kritik!

För att citera min egen kortfattade Steam-recension så är det här det fulaste HOG jag haft det tvivelaktiga nöjet att spela. Den som var grafikansvarig bör gå vidare till en annan karriär snarast möjligt. Samt sluta kopiera in framgooglad clipart i sina spel.

Inte nog med det, det är lågupplöst och jävligt också.

Tacka fan om inte spelet råkar vara lite milt rasistiskt också, för självklart – då detta utspelar sig i vilda västern (oklart tidsperiod dock) – finns det sterotypiska indianer med i några scener.

Länkar

Steam

Testa demo hos Big Fish Games

One thought on “Al Emmo’s Postcards from Anozira

Leave a Reply