Castlevania: Aria of Sorrow

Året är 2035. Platsen är Japan.

Utbytesstudenten fast i den ursprungliga japanska versionen av spelet är han japan Soma Cruz bor farligt nära Hakuba Shrine. Han har uppenbarligen inte spelat så många spel eller ens tittat på tv eftersom han bestämmer sig för att gå dit under solförmörkelsen trots att resten av världen vet att det är ett stort FY FY att befinna sig på sådana platser vid sådana tidpunkter.

Eller också har han spelat många tvspel och tittat mycket på tv och hoppas att barndomskamraten Mina Hakuba också har gjort det och är av den mesiga sorten. När stämningen infinner sig och hon kryper in i hans varma famn kanske det blir lite rajtan tajtan.

Om sådana tankar har rört sig i Soma Cruzs huvud kommer han att bli tämligen besviken. När de anländer till platsen blir de indragna i solförmörkelsen och hamnar i ett mystiskt slott. Mycket riktigt blir Mina rädd, men Soma är inte riktigt så modig som han trodde sig vara. Solförmörkelse + mystiskt slott = monster som inte är sena med att försöka bita dem i benen.

Romantiken uteblir, åtminstone för hans del. Arikado den snygge trygge har äntrat scenen. Han bonkar monstrena på deras skallar så att de mår dåligt. Av någon skum anledning absorberar Soma en av demonernas själar och blir naturligt nog aningens skärrad. Är han ett satansyngel nu och måste byta bostad trots att han trivs så bra i sin mysiga tvåa med kokvrå? Arikado förklarar läget, att det är Somas semesamakrafter som håller på att vakna, och att han måste söka upp slottets herre och slå på honom.

BONK! >:0

Soma Cruz är en hejare på att samla själar. De olika själarna har olika egenskaper och equipas på olika sätt. Samla rätt själar och något jättespännande kommer att hända. Låt bli och du får nöja dig med det lama slutet.

Karaktärer

 • Soma Cruz
  Vithårig femmeboy.
 • Mina Hakuba
  Vek barndomskompis som mår illa mest hela tiden.
 • Genya Arikado
  Det är något väldigt bekant med den här snubben… :O
 • Yoko Belnades
  En häxa på uppdrag från den romersk-katolska kyrkan.
 • Hammer
  En amerikansk armékille som säljer prylar
 • Graham
  Knasig Muraki-look-alike som stönar manligt.
 • Dracula
  Faran som lurar i natten.

Länkar

Officiell Castlevania-websida
Wikipedia

1 thought on “Castlevania: Aria of Sorrow

Leave a Reply