Castlevania: Dawn of Sorrow

Året är 2036 och ett år har gått sedan solförmörkelsen som förändrade livet för ett antal individer i Japan ägde rum. Soma Cruz har äntligen lyckats med bedriften att ha åtminstone en tiondel inne, när en underlig dam dyker upp och kastar monster på honom. Vad i helve- tycker Soma, som har skaffat sig en hiskelig tantfrisyr sedan det senast begavs, och blir lite lack. Då är det mycket lyckosamt att snygge trygge Arikado återigen dyker upp när han behövs som mest. Han säger några väl valda visdomsord, och Soma inser att det är dags att absorbera själar igen.

Den underliga damen, som egentligen är en elak hagga, svär på att hon tänker spöa skiten ur den lille muppen (med den fruktansvärda frisyren). Med något finare ordval dock. Sektledare måste åtminstone låtsas vara sofistikerade.

Och ja, sen bär det iväg till ett ondskefullt slott.

Alla snälla kompisar är där för att hjälpa Soma. Helst ser de ju att han går hem till sin tvåa med kokvrå, men precis som alla andra ynglingar med storhetsvansinne stort hjärta så vill ju Soma bara beskydda sina nära och kära.

 

Precis som i Aria of Sorrow så gäller det för Soma att absorbera själar från en massa monster och på så sätt kunna utföra en massa trevliga och mindre trevliga finurligheter.

Och ja, jag sållar mig till gigantiska skaran som tycker att animedesignen är helt frukstansvärd. Men det är nog mest Soma. Eller bara Soma. Soma har ful frisyr. Den är ful. Ta bort! >:E Ayami Kojima, kom tillbaka! (fail)

 

Karaktärer

 • Soma Cruz
  Fjortispojke med vedervärdig frisyr. Nämnde jag att jag hatar den? Han låter åtminstone inte som en fjortis utan gruntar på som bara den, nästan värdigt en riktigt Belmont. Nästan.
 • Yoko Belnades
  Magiker som sitter i ett hörn och fixar vapen åt Soma med de själar han absorberar. Om han vill.
 • Genya Arikado
  Jag kan fortfarande inte riktigt sätta fingret på var jag sett den här killen förut…
 • Julius Belmont
  Den senaste i den långa raden av Belmontare som har piskat monster så länge människan varit civiliserad. Typ.
 • Hammer
  Säljer diverse krimskrams till Soma. Han köper även krimskrams av Soma. Det blir säkert bra.
 • Mina Hakuba
  Rådjursögd liten tös som inte svimmar alls i det här spelet. Det beror förstås på att hon sitter och trycker i sitt tempel istället för att sitta i skottlinjen för diverse monster och deras elaka auror. Eller nåt.
 • Celia Fortner
  Knäpp sektledare som skrattar elakt.
 • Dario
  Dark Lord-kandidat. Tycker att han själv är rätt så awesome.
 • Dmitrii
  Dark Lord-kandidat. Vet att han själv är extremt awesome. Det är han ganska ensam om att veta. Det är kanske det som gör honom awesome? Den ignoranta massan förstår inte.

Länkar

Wikipedia

Leave a Reply