Castlevania: Order of Ecclesia

Året är… jadu, det vetefasen, men det är åtminstone 1800-tal. Bristen på Alucard vittnar om att det förmodligen har gått en tid och att han har hunnit gå och lägga sig igen efter händelserna i Castlevania: Symphony of the Night. Nu mer än någonsin behövs det dock någon som står emot ondskans makter. Vi är inte helt på det klara med vad Richter gjorde med sin Vampire Killer, och han verkar inte ha avlat av sig ordentligt, för någon Belmont att axla det mörka arvet Leon Belmont lämnade efter sig i Castlevania: Lament of Innocence ser vi inte skymten av.

Som en följd av detta uppstår många olika organisationer som ska råda bot på kommande Draculahot. Den främste av dessa organisationer är Order of Ecclesia, som har skapat tre mäktiga “Glyphs” kallade Dominus, baserade på Draculas svarta magi. Shanoa är en ung kvinna som har skolats till att absorbera magiska Glyphs, som ger henne behändiga färdigheter i strid och terräng. Hon är även den som är utvald till att absorbera Dominus och bli dess kärl.

Under ritualen, precis när Shanoa ska till att absorbera Dominus, dyker kollegan och barndomsvännen Albus upp. Han är sur som tre härskna sviskon. Det var ju han som skulle bli Dominus kärl. Boss Barlowe loooovade ju. Albus gormar argt, snor åt sig Dominus och sticker fort som attan därifrån och lämnar stackars Shanoa avsvimmad och utan vare sig minnen eller känslor kvar.

 

När Shanoa stöter på monster kan det hända att vissa lämnar ifrån sig små symboler under eller efter strid. Dessa är alltså Glyphs som Shanoa absorberar, och på så sätt kan hon utföra samma attacker som monstret ifråga. Jämför med blåmagiker i Final Fantasy-serien, eller en något närmare och mer relevant jämförelse, fjortisen Soma Cruz från Sorrow-spelen.

Det är inte bara monster som lämnar ifrån sig Glyphs. Lite här och var i grannskapet kan Shanoa hitta villiga symboler som bara väntar på att bli absorberade. Ofta föregås dessa av en något krånglig terräng som Shanoa måste ta sig förbi.

 

Karaktärer

 • Shanoa
  Kickass magikerbrud med naken rygg och svajande hår. Här blir det inga fjolliga tjejtjut. Riktiga gorm och gruntningar är det som gäller. En kvinnlig Alucard. För att förtydliga så menar jag alltså som en Alucard med kvinnliga kroppsdelar.
 • Albus
  Tjyv. Och Shanoas barndomskompis. Som verkar något sinneslabil, men det hör ju Castlevaniaserien till.
 • Barlowe
  Ledaren för Order of Ecclesia. Håller inte sina löften? D:
 • Bybor
  Gotta save ’em all.
 • Dracula
  Faran som lurar i natten.

Länkar

Wikipedia

Leave a Reply