Castlevania: Symphony of the Night

Det är 1797 och fem år har gått sedan Richter Belmont pryglade Greve Dracula i Rondo of Blood. Ett år tidigare försvann Richter spårlöst.

Draculas deprimerade avkomma, den hårfagre Alucard (som får mitt fjortishjärta att bulta lite extra, jag blir straight för dig, puss puss (l) ), har gjort uppror mot sin stygge farsgubbe. För att visa vad han går för har han satt sig själv i sömn! Hah! Tji fick du, gamling! Man kan ju inte gå i någons fotspår när man sover! Man kan inte angsta över att vara ett satansyngel heller för den delen.

Alucard vaknar ur sin djupa sömn och naturligt nog är det inte så lätt att ha koll på läget när man är alldeles nyvaken. Pappas slott är tydligen tillbaka igen och det råder kaos. Gissa vem som får kliva in i ondskans boning och snoka runt lite.

Och vilken boning! Väldigt tjusigt sammansatta pixlar tillsammans med världens bästa musik gör Draculas slott till en riktigt angenäm plats att besöka. Med risk för att bli utskrattad så uppskattar jag faktiskt berättelsen i Castlevaniaserien och ser det som ett stort plus att det mesta framförs i väldigt korta cutscenes med bara några få meningar och lite pixlar som rör sig när karaktärerna springer fram och tillbaka. Det är mycket charmigare och säger så mycket mer än stora yviga gester och överdrivna ansiktsuttryck som de västerländska AAA-spelen menar är det som borde gälla. Gäsp på det, pixlar kommer alltid att vara finare än polygoner. (l)

Fast jag skulle förstås inte säga nej till en 3D-Alucard i all sin androgyna prakt. Konami har dock tagit död på de flesta av sina serier och sålt sin själ till västerlandet där det är rejäla hakpartier och gigantiska kroppshyddor som gäller. Ofta ackompanjerat av en riktigt dålig hållning med ett gorillaliknande kroppsspråk. Men oj, nu börjar vi halka in på andra territorier. Äh, vad fan, här, läs mer om Lords of Shadow om nu preferenserna lutar åt ovan nämnda grottmänniskoideal. Eller inte, jag är inte särskilt snäll.

Karaktärer

 • Alucard
  Draculas angstige femmepojke till son. Tacka fan för det. Jag gillar inte feta käkben och lurig skäggstubb. Nåväl. Han är lite ledsen eftersom livet är så hårt och det förbannade blodet som rinner i ådrorna är ondskefullt. Efter släktmiddagen så blir det fanemig sömn igen.
 • Maria Renard
  Letar efter Richter. Har en sexig dubröst. Trodde aldrig att jag skulle skriva en sådan mening någonsin.
 • Richter Belmont
  Är han i slottet måhända? Tycker om piskor.
 • Dracula
  WHAT IS A MAN? A MISERABLE LITTLE PILE OF SECRETS. BUT ENOUGH TALK, HAVE AT YOU! X^ Dina egenskaper som far lämnar mycket att önska. Skärpning här. Bättre pappa än humanist dock.
 • The Librarian
  Pratar lustigt. Vi vill inte veta varför han har placerat sin stol över ett hål… HIHIHI THANK YOU!
 • Shaft
  En ondskefull präst som säkerligen utför perversa ritualer med oskyldiga möer som offerlamm.
 • The Succubus
  Pilsk porrdemon som gillar blått blod.
 • Death
  Tycker att Alucard ska sluta tramsa runt med människor. Dracpappa tycker ju inte om sådant. Som straff ryker kläderna.
 • Lisa
  Alucards mamma som torde vara lite besviken på gubben sin. Dog för dina synder.
 • The Ferryman
  Adelsmän sliter inte ut sina händer genom att ro båtar eller annat trams. Det får färjekarlen göra.
Så här kan det se ut när en galen fangirl får härja fritt
Så här kan det se ut när en galen fangirl får härja fritt

Länkar

The Castlevania Dungeon
Castlevania Realm
MobyGames
Wikipedia

3 thoughts on “Castlevania: Symphony of the Night

Leave a Reply