Chronicles of the Witches and Warlocks

Jag ägnade hela februari, mars och april åt att spela My Time at Portia för att äntligen klara det den 4:a maj, så egentligen borde jag kanske skriva en text om det spelet istället. Men eftersom det känns enklare att bara berätta lite kort om ännu ett Hidden Object-spel så får det bli så.

Först och främst har jag ingen aning om varför spelet fått det namnet. Huvudpersonen är en advokat, och även om spelet omfattar en del konstiga magiska ritualer känns det inte som att det är något som protagonisten egentligen har mycket koll på. Kanske hennes pojkvän då, som i spelets första minuter sätts dit för att ha mördat sin granne. Han är tvärsäker på att detta beror på att han kommit nära att hitta den magisk själstjälande totem som han av oklar anledning letat efter, och det verkar sannolikt.

Så okej. Bakgrunden känns lite luddig. Spelet i sig känns dock som ett klassiskt HOG-spel, och då börjar det ju ändå kännas rimligt att ha med tidsresor, spöken och onda ritualer. Business as usual. Storyn var lagom medryckande även om jag som vanligt började tröttna lite på slutet.

Det tog mig drygt två timmar att spela igenom spelet på Expert, och då missade jag enbart 1 achievement (som jag dock tyckte jag borde fått). Två andra poppade efter att jag avslutat spelet och startat upp det igen, så det är inte helt utan buggar. Det finns tydligen en sekvens i spelet som kan få dig att fastna totalt om du gör saker i fel ordning, men jag betedde mig helt okaraktäristiskt och lyckades missa att trigga den buggen. Yay mig!

Ett större problem är dock att vissa föremål i HOG-scenerna fått helt fel titel. Jag anser t.ex. att en leaflet inte är samma sak som ett leaf. Inte heller är en funnel ett annat ord för en plunger. I ett annat pussel ber de spelaren trycka på 4 knappar i varje kvadrant – när du ska trycka på 3. Det fanns några fler sådana dumheter, men detta är vad jag minns 2 dagar senare.

Totalt sett ger jag spelet ändå en tveksam tumme upp. Jag fick vad jag förväntade mig. Men köp det billigt.

Leave a Reply