Creeper World 3: Arc Eternal

Creeper World 3: Arc Eternal är ett strategi / tower-defense-spel med egenheten att fienden bokstavligt talat är en stor grå massa. Eller okej, lila. “The creeper”, som den kallas, väller upp ur sändare placerade på banan. Den fylls på, rinner över kanten, kommer obevekligen närmare, och jag i rollen som “Skarsgard Abraxis” (eh ja lol) är den enda som återstår i universum att bekämpa den. Alla andra har gett upp och gått under. Vi befinner oss 4 miljarder år in i framtiden och det ser minst sagt mörkt ut.

Om jag ska lita på mina steam-achievments så började jag spela Creeper World i oktober 2014. Jag plöjde igenom några uppdrag men fastnade sedan på tredje världen och ragequittade. Sedan dess har jag funderat på att plocka upp spelet igen vid flera tillfällen, men gjorde aldrig slag i saken förrän i februari 2018.

Och jag mindes direkt varför jag slutade förra gången. Banan jag lämnat bakom mig någonstans mitt i spelet krävde fingertoppskänsla och att jag förstod hur alla enheter jag låst upp fungerade, och är direkt oförlåtande när jag gör fel. Det är otroligt frustrerande att ett enda litet misstag i frontlinjen leder till en störtflod av exploderande noder och dödade enheter. Även om det går att komma tillbaka igen fylls jag lätt av en känsla av hopplöshet.

Så jag antar att spelskaparna har lyckats. The Creeper har fått alla livsformer i universum att ge upp, så varför inte jag också?

Men nej för i helvete. Det går att vända den här striden. Jag motar tillbaka The Creeper meter för meter; fyller på med sköldar, beam cannons; bygger reaktorer på varenda tom yta, och där kom jag tillräckligt nära med en nullifier och får höra det tillfredsställande vinandet av att dess energi laddas upp. Några sekunder senare är en creeper-sändare borta och jag har tagit över ännu en del av banan. Snart är den här planeten rensad och jag kan ta mig till nästa.

Tills jag dör igen och måste ta en paus.

När huvudspelet är avklarat finns det många möjligheter att maxa speltimmarna kvar. Till exempel finns det topplistor på varje bana som visar hur kort tid det tagit för andra (uppenbarligen fuskande) spelare att klara sagda bana. Du kan skapa dina egna banor i baneditorn – eller slumpa fram dem, eller spela någon annan spelares (uppenbarligen fuskiga) banor. Eller ge dig in i Tormented Space där varenda jävla bana är helt hopplös.

Leave a Reply