Dungeon Siege 3

Det är ganska svårt att hitta co-op spel som inte är tråkiga krigs-shooters. Av nån anledning verkar det som att ska en spela mer än en person, så vill en tydligen tävla. Jag är en dålig förlorare, med den extra lilla twisten att jag tycker det är jobbigt att vinna för mycket också – då tycker ju min motståndare att det blir trist – så co-op it is.

Dungeon Siege 3 är ett action-RPG sett uppifrån med både lokal och on-line co-op. Låter ju jättebra. Det finns fyra karaktärer att välja mellan: 2 kvinns och 2 gubbs. Det är ju också jättebra. Ingen av brudarna är en löjlig helare. ÅSM! Slutbossen, den stora onda, är också en kvinna. Kan det bli bättre?

Ja.

Alltså.. spelet är ju så tråkigt att klockorna stannar hela vägen mellan Stockholm och Gislaved. (Exemplet inte tagit helt ur luften: Min medspelare satt där nere).

Jag kan inte uppbringa ett uns av entusiasm för storyn. Och jag behöver inte göra det heller; behöver inte ens komma ihåg vad det är jag ska göra eller vad – det finns en fin funktion som visar guldbollar åt det håll jag ska och väl där sker allt per automatik ändå. Tjena linjära spel.

Guldbollarna är enda orsaken att vi till slut slutförde spelandet. Vi satt och snackade skit över xbox live, och tryckte pliktskyldigast på attack tills alla fiender kollapsat av vårt handkontrollmisshandlande, och till slut fick slutbossen spö (trots sitt magispammande. Fan Jeyne din jävla… DU SLÅSS SOM EN TJEJ!)

Det finns en massa loot, i alla fall. Så om en vill kan en ägna en del tid åt att sätta ihop en perfekt outfit, välja vilka stats som ska boostas – och sen omg gasp dregel se hur din snubba ser annorlunda ut i nästa cutscene.

Dessutom är jag rätt övertygad om att Katarina och Anjali har nåt sexuellt fuffens för sig. Så då måste ju samma sak  gälla för Lucas och Reinhart.

Karaktärer

Leave a Reply