Dynasty Tactics

För länge sedan, lite före och lite efter år 200, fanns det i det gamla Kina en hel drös med generaler och shit som gjorde manliga saker med varandra. Vi har skrivit om några Dynasty Warriors-spel redan. Den här gången är det dock inte romantiskt hack’n’slash som gäller för att få HÅNGÄL :U fiender på fall. Nej, den här gången måste du tänka till lite för att få av brallorna på Lui Bei, Cao Cao eller vem du nu väljer att förlusta dig med. Det viktigaste är att komma ut ur situationen on top och fösa ihop alla småsyltor till ett stort Kinaland.

Vi säger så här; Rutnät, omgångsbaserat och en jävla massa strategi och taktik och tålamod. Istället för HP så har dina generaler en massa soldater vars antal minskar när det går illa i strid. Du kommer att ha mycket blod på ditt samvete.

Det är förstås meningen att du ska använda de få taktiker varje general har på ett smart sätt med feta kombinationer som gör ohyggligt med skada. Det är också då du får ut mest av spelet. Har jag hört.

Det här är bara antaganden. Jag är nämligen patetiskt värdelös på det här spelet. De jävla fienderna vägrade ju att inta rätt position för optimalt användande av taktikerna, så min strategi ungefär hela spelet igenom var att använda en taktik så fort tillfälle gavs, och under tiden gangbanga ihjäl ledargeneralgubbskrället med hjälp av pilbågsnissar. Jösses. Mitt i nyllet.

Mellan striderna kan du bland annat rekrytera generaler och flytta dina arméer hit och dit på kartan. Det vill du göra eftersom dina snubbar blir trötta efter strid, och då är det trevligt att byta ut slashasarna mot nya fräscha trupper som inte är halvdöende. Och då är det även bra att ha nya fräscha trupper som inte är halvdöende att välja och vraka bland.

 

Karaktärer

Bara de viktigaste.

 • Liu Bei
  Ser ut som Orlando Bloom så han får stå först i listan. Men okej då, hans nuna syns längst upp i karaktärsvalslistan i spelet. Bra så?
 • Cao Cao
  prositen säger att det är Lu Bu som har stulit Cao Caos lilla hus som han brukar ha på huvudet. Med detta sägs det att Lu Bu tillverkat de där långa snörena som han har på huvudet. prositen skulle aldrig hitta på något sådant så det måste vara sanning.
 • Sun Ce
  Men jag vill ju spela som pappa Sun. Sun Jian. Som har en jävla massa ungar. Nåväl. Trots att han är längst ner på karaktärsvalslistan så vill du börja med den här killen. Spelet håller dig i handen där det i Liu Beis scenario nästan var obegripligt att förstå vad som skulle göras härnäst.
 • Lu Bu
  De där snörena är verkligen imponerande.
 • Massa fler
  Många

Länkar

Wikipedia

Leave a Reply