EvilQuest

Är du också lite trött på att ikläda dig rollen som en fjollig helyllehjälte vars  ultimata mål är att se till att alla i hela världen är jättenöjda och bara sprudlar av livsglädje? Är du också intresserad av att se saker och ting genom ett lite annorlunda perspektiv? Vill du se världen brinna?

Om så är fallet så är EvilQuest verkligen något för dig. Du spelar som Galvis, en maktgalen psykopat som vill hämnas på undersåten som förrådde honom, och kungen som höll honom inlåst i fängelsehålorna i tio år.

Men hur ska det gå till?

Döda. Mörda. Slakta. Dräp. Avrätta. Hugg allt och alla i din väg. De som är emot dig, de som är med dig, de som desperat ber om nåd. Döda döda döda. Döda gud och ta hans plats som rättmätig härskare över evigheten.

Galvis är väldigt ond. När jag har försökt vara ond i andra spel, exempelvis Neverwinter Nights, har det väl gått sådär. Det börjar med att jag är lite ohyffsad och kallar folk för elaka tillmälen. Jag kan dock aldrig löpa linan ut. Jag fegar ur. I EvilQuest hade jag för det mesta inget val eftersom illdåden var scriptade att sluta i ond bråd död. I de fall där jag hade ett val så skonade jag samtliga stackare jag stötte på.

Är jag en dålig psykopat nu?

Nåväl. Spelet är charmigt pixligt, och dessutom jättefult. Karaktärsporträtten verkar vara ritade i ms paint. Av mig för ungefär 15-20 år sedan. :D

Billigt spel är billigt. Köp vettja.

Leave a Reply