Final Fantasy IV

Det elaka kungadömet Baron attackerar små oskyldiga nationer med sina Red Wings och är allmänt styggt. Men vad fasen, om de där töntiga länderna vägrar ge ifrån sig sina kristaller så får de skylla sig själva. Och det är väl ingen sport om inte några hundra dör på kuppen?

Det här tycker Cecil är fy rutte, men naiv som han är yppar han sina åsikter högt för kungen och det blir disciplin med råge. Han får inte längre kalla sig dark knight och skickas iväg som självmordsbombare till den lilla byn Mist. Det märker han dock inte förrän stället har brunnit ner. En sådan tur att bästa bundisen Kain följt med honom, för en av byns överlevande, Rydia, är fly förbannad. Draken de dödade innan de kom till byn hade en stark koppling till hennes mamma och dess död blev hennes död. Rydia skickar blodtörstiga summons på de två förövarna och det blir jordbävning som kapar den enda vägen till Baron. Sedan blir det bonk i skallen på dem alla tre.

När Cecil vaknar är Kain som bortblåst och Rydia mår skit. En hyvens kille som han är så bär Cecil henne genom öknen tills de kommer till Kaipo. Barontöntarna har inte gett upp sina otyg än. De har fått för sig att Rydia måste dö på grund av sina summonerkrafter. Men det är klart att hon inte dör! Cecil är ju där och spöar skiten ur dem!

Efter många öden, missöden och nya möten med mer eller mindre vettiga folk så har de utvalda samlats. Deras uppgift? Att skydda kristallerna givetvis!

Länkar

Wikipedia

Leave a Reply