Final Fantasy VII

Det hela börjar i Midgar, en ganska rund stad till formen komplett med ett eget slumkvarter. Elbolaget Shinra är grymt och brutalt. Deras elaka reaktorer äter upp livsströmmen på planeten och alla lider. Legosoldaten Cloud har blivit lejd att hjälpa till med några bombdåd och det är i terroristorganisationen motståndsrörelsen Avalanche som han träffar den manligt musklige Mr T-wannaben Barret och barndomskamraten Tifa..

I Midgars slum bor blomsterflickan Aeris som råkar vara den sista av sitt slag och som kan tala med planeten. Shinra vill åt hennes krafter/gener/nånting och kanske para ihop henne med ett talande lejon. Katastrofen är ett faktum och Aeris slår följe med Avalanche. Shinra ska åka på spö. Sephiroth också för den delen. Han springer ju omkring med ett huvud och är knasig.

Karaktärer

Vettiga

 • Tifa Lockhart
  En barndomskompis som inte är totalt intelligensbefriad. Tifa är bra och sparkar rumpa. Hennes kläder är dock ganska läskiga, men upppgraderas till hawt läder i FF7-filmen (vars existens i canon känns lite tveksam för oss). OBS. Hon skulle inte spelas av Jennifer Love Hewitt. Ta bort.
 • Yuffie Kisaragi
  Förvisso framkallade denna ninja-krigare vissa kräkkänslor när hon dök upp i sina halvuppknäppta shorts och snodde all materia från partyt, och förvisso kan hennes tonårsgnäll framstå som irriterande i längden, men hennes personlighet är ändå uppfriskande och hon är intressant att läsa ficcar om. Om ficcarna inte skrivs av fjortisar som identifierar sig med henne och därför skriver ihop henne med alla bishounens de ser. ANYway.
 • Turkarna

:|

 • Cloud Strife
  Visst, det är synd om honom. Han går igenom en rejäl identitetskris. Men hans eviga angstande och taskiga humör nöter ändå på nerverna. Det blir dock bättre tack och lov, men snälla sluta tråna efter Aeris hela tiden.

Störiga små skitar

 • Aeris Gainsborough
  Den obligatoriska veka healingtjejen. Hon blir värdelös så fort man får den första healingmagin, vilket sker ganska tidigt i spelet. Det enda positiva med hennes karaktär kan man beskåda i slutet på skiva ett.

Länkar

Wikipedia

3 thoughts on “Final Fantasy VII

 1. Apropå talande lejon såg jag i förbifarten att någon skrivit en fic där Red XIII slashas med Simba. Som i lejonkungen. Jag hoppas vid alla DEMON gudar att det var ett skämt. För liksom. :|

Leave a Reply