Final Fantasy XII

Okej det har varit en massa krig och sånt. Det elaka kejsardömet Archadia vill fortsätta kriga, med sina gamla fiender Rozarria. Och på vägen vill de gärna käka upp alla andra små länder som råkar befinna sig på fel plats. OM NOM NOM: :9

Stackars princessan Ashelia fick inte ens njuta av bröllopsnatten med sin darling man; han stack iväg och försvarade sitt land istället och fick råpisk direkt. Det fick även råttstorebrorsan Rex, något som skulle traumatisera vitiligo-offret Vaan för all framtid.

Vaan växer upp (nåja) och vill bli luftpirat. Med sig har han sin trogna barndomsvän Penelo, och när de springer in i de legendariska piraterna Balthier och Fran ser framtiden lysande ut. Ha ha eller hur, de hamnar i fängelse tillsammans; romantiskt värre. Med hjälp av den oklippta machomannen Basch lyckas de dock ta sig ut.

Partyt startar ordentligt när den galna rebellen Ashe dyker upp i bilden. Hon vill nämligen kicka skiten ur de där skabbiga kejsartyperna, och nu jävlar, Vaan. Nu jävlar hjälper du till annars får du på moppo.

De coola kidsen

 • Vaan
  “Han har mindre personlighet än Butz”. Nå, Vaan kanske har lite personlighet iallafall. Han är nämligen en idiot. En dum unge som säger fel i tid och otid. Å andra sidan blir han sågad av resten av partyt så fort han öppnar sin pestsmittade lilla käft. Han säger saker han inte har det minsta koll på och jag vill bara att hans uppenbara hudsjukdom ska ta död på honom, och låt det gå snabbt för tusan. Visserligen förtjänar han en långsam och smärtfylld död, men jag orkar inte vänta så länge. Gaah. X( Vad fan gör skrället i spelet? Fler kommentarer överflödiga. Dessutom har han förstås Squares patenterade chocobo-frisyr. Jag är enormt imponerad.
 • Penelo
  …och hon hänger efter honom? Intelligent värre. Plus att hennes quickenings är enormt fjantiga. *snurr snurr snurr* Penelo är den där genki obligatoriska barndomskompisen. Ganska meningslös och harmlös, men hon verkar ha hjärna åtminstone till skillnad från Vaan. Det finns inte så mycket att säga om henne mer än att hon borde lägga ner Vaan och bli ihop med Larsa när han växt till sig lite.
 • Ashe
  Ashelia B’nargan Dalmasca. En stackars prinsessa som ska ta tillbaka tronen från de elaka mobbarna som förtjänar smisk på rumpan. Jaja, det är synd om dig för att din husband dog, men är det inte lite mysko att fortfarande se honom trots att han är död? Är det så lämligt att följa efter honom, trots att han är död?

  Hon är måhända bitchig, maktgalen och redigt dum – “Hej jag vill ha makt! Till vilket pris som helst! Odödliga raser med suspekta motiv? Sure, visst, bara jag får lite mer power!” – (fast det är ganska underhållande) men hon är också något så unikt som en tjej som slåss med svärd och sköld. Pluspoäng, definitivt, och det behöver hon. Mer plus för att hon inte verkar bli fjolligt tjejig och falla för rått-mannen i alla fall.

 • Balthier
  Ffamran Mid Bunansa! Ffamran! F.F.A.M.R.A.N. :D :D :D Pimpigaste namnet i FFs historia och dessutom pimpiga tighta läderbrallor, hur kan man inte gilla den här killen? Ffamran. Smaka på det.
  Balthier, ‘the leading man’, som han själv uttrycker det, anser jag är en av spelets tre huvudpersoner, även om det är Vaans fula röv man måste spana på större delen av spelet. Han får mest och bäst repliker, och jag gillar när han sågar de andra karaktärerna när de beter sig som idioter.
  Jag hade gärna sett lite mer osexuell interaktivitet farsa Cid och son emellan och :'( av deras sista avsked och awwwww /_\ av bilden på Cid med unge i eftertexterna (hur kunde det gå så fel?). Ge mig bra fic nuuUuUuUUuUuUu. ;_;
 • Fran
  Första gången jag såg en bild på kaninflickan Fran var jag helt säker på att jag skulle avsky henne. Jag menar, hon är furry, har porriga kläder och… öh, hon är furry. Men ack så fel jag hade. Hon är visserligen ganska läskig (porriga kläder, furry :O ) men hon kickar rumpa och dominerar Balthier. (Vadå, hon är ju längre. :P)
  Det är lite badficvarning på hennes mistallergier, men vad fan, det är smällar man får ta.
 • Basch
  Basch von Ronsenberg. Oj fan, glömde honom. Han har skägg! XD
  Tja, det är väl lite synd om honom antar jag. Oskyldigt anklagad för en massa skit. Men han gnäller inte om det! :D Han är väl okej, men hans kläder är fruktansvärt avtändande.

Övrigt löst folk

 • Dr. Cid
  Cidolfus Demen Bunansa. uNF. Sådan son, sådan far. Förutom att han har pimpigheten hos sin son är han också läskigt SH3!Vincent-obehaglig. Och han är en galen vetenskapsman också.
 • Judge Gabranth
  Fy. Vi tycker inte om elaka svikare. >:0 DISCIPLIN.
 • Vayne
  Huga. Otäck Fabio-look alike och hrm, nära vän till Dr. Cid. ;_; Spelets store skurk, om man bortser från occuriatyperna då.
 • Al-Cid
  Och mamma tycker att han ser ut som Wolverine. Jag har tyvärr börjat associera honom med Barda. T_T
 • Larsa
  Han är fanken OTP med Penelo. Jaja peddovarning men fan, ska hon behöver nöja sig med Vaan eller?
 • Reddas
  ZOMG vilka sexiga rosa skjorts! Dessutom har han polisonger vilket borde få alla män och kvinnor på fall. And you know it. :9

2 thoughts on “Final Fantasy XII

Leave a Reply