Final Fantasy XIII

För tretton dagar sedan hände någonting på den artificiella planeten Cocoon som fick myndigheterna att ta till drastiska åtgärder. Alla de människor som var i närheten av den fal’Cie från Gran Pulse som hittades i ett gammalt kraftverk ska nu deporteras till vad befolkningen refererar till “helvetet på jorden”, det ovan nämnda Gran Pulse. Det är dock en sanning med modifikation. En person som blivit utvald till l’Cie av en Pulse fal’Cie måste snabbt som bara den komma på vilken uppgift som skall utföras – sin Focus – eller bli förvandlad till ett ohyggligt monster. The Sanctum, det gäng religiösa tokstollar som sitter på makten på Cocoon, vill inte riskera att smittan som är l’Cie sprids vidare, och finns det något enklare sätt än att göra sig av med potentiella smittbärare? Det är här The Purge tar sin början.

Lightning sitter på tåget som ska ta sina resenärer till de sälla jaktmarkerna. Hon är dock inte särskilt inställd på det. Hon är där för att rädda sin syster Serah, den lilla jailbaitsnärtan som gått och blivit l’Cie. Tillsammans med en snubbe, Sazh, som tack och lov inte har Eddie Murphys personlighet, gör Lightning snabb affär av vakterna och det är bara att konstatera att tåget inte kommer att nå sin planerade slutdestination.

Sedan har vi pojkbandsfjollan Snow som hänger i krokarna för att spöa upp lite soldater tillsammans med sitt pojkband NORA. Alla i NORA bär på en ännu värre smitta som kallas Dålig klädsmak. Gnällspiken Hope anländer med ett rejält bagage emo som kommer att växa sig allt tyngre ju längre handlingen framskrider.

Medan fal’Cie från Gran Pulse anses vara ganska äckliga så är det andra bullar med de fal’Cie som kontrollerar Cocoon. De ser till så att själva planeten håller sig uppe och inte trillar av pinn’, och förser befolkningen med diverse förnödenheter såsom teknologi, mat och vatten.

 

Karaktärer

:D

Lightning – En våldsam kvinna som slåss med svärd. Förolämpar allt och alla eftersom de är svaga och irriterande. Men eftersom hon är en kvinna i ett tvspel så måste hon ju bejaka sin kvinnliga sida, och alla kvinnor är ju jätteförtjusta i ungjävlar. -_-
Fang – En våldsam kvinna som slåss med spjut. Raggar lite hit och dit, vilket uppmuntras, eftersom ingen vettig person förtjänar att vara ihop med Vanille.

:|

Snow – Ger lite snuskvibbar då han ser ut att vara dubbelt så stor som sin fästmö Serah.
Sazh – Blah. Han är väl okej.

:@
Vanille – Efterbliven tjej som viftar för mycket och pratar efterblivet. Mer jailbait.
Hope – Ja, vi fattar. Du är ledsen. Du behöver ventilera. Ventilera någon annanstans. Vi vill inte höra.
Serah – För att fjortistjejer som är borta i huvudet och ser ut att vara tio år gamla är tråkiga karaktärer.

 

Länkar

Final Fantasy Wiki
Wikipedia

Leave a Reply