Category Archives: prositen klarat

Love Alchemy: Heart in Winter

Slö söndag betyder HOG-dags! Idag möter vi Ellie eller eventuellt Alison som reser till ett franskt slott för att fira jul med sin internet-date Charles. Han är en artist och väldans romantisk, precis vad Ellie-son alltid drömt om. Oklart hur mycket som faktiskt händer under första kvällen – om det bara är oskyldig handhållning och kanske en liten puss – men Ellie-son vaknar ensam morgonen efter och mår toppenfint. Så vackra omgivningar och titta Charles har lämnat en bukett rosor bredvid sängen!

Dags att utforska slottet!

Continue reading Love Alchemy: Heart in Winter

Pokémon Violet / Scarlet

Pokémon Legends: Arceus som släpptes i början av 2022 var en spinoff i serien som introducerade en hel del trevliga funktioner. Framför allt gillade jag möjligheten att kasta bollar i huvudet på pokémon för att kunna fånga dem utan att slåss först. Poff! Även att skicka ut mina egna pokémon för att hämta bär, metallmalm och annat godis. Och crafting! Halleluja! Jag kunde göra mina egna pokébollar och potions!

Men det är inte Arceus vi pratar om här, utan det riktiga generation IX-spelet Pokémon Violet (och dess syskon Scarlet). Visst har det väl tagit med alla godbitar från spinoffen?

Ahaha lol nej, inget av det ovanstående.

Continue reading Pokémon Violet / Scarlet

Assassin’s Creed: Unity

Jo jag ska skriva om övriga spel också, schhh.

I AC: Unity befinner vi oss i revolutionstidens Frankrike. Huvuden rullar till höger och vänster och vad har egentligen våra ärkefiender tempelriddarna för sig här egentligen?

Continue reading Assassin’s Creed: Unity

9 Clues 2: The Ward

Wohoo, ännu ett Hidden Object Game! Jag har ju tänkt att jag ska klara 10 stycken sådana under 2022 så, eh, jag ligger lite efter i statistiken.

Huvudpersonen är en privatdetektiv med en ruskigt bra insikt i att tolka händelseförlopp, och den här gången ska vi göra det på en avskild ö med ett mentalsjukhus på. Efter att ha tagit emot ett mystiskt telefonsamtal skyndar sig vår protagonist iväg tillsammans med herr kollega Owen och möts direkt av att en doktor kastar sig ut genom ett fönster till sin död. Eller gjorde han…?

Continue reading 9 Clues 2: The Ward

Horizon: Forbidden West

Det tog fem år för Guerrilla att spotta ur sig en uppföljare till Horizon Zero Dawn. 70+ timmar senare i speltid – och ca 2 månader IRL – tog jag sista trofén och har nu platinum även i Forbidden West.

Continue reading Horizon: Forbidden West

NieR: Automata

Jahaja. Jag gillade ju Nier [Gestalt] när det begav sig. Jag köpte den här “uppföljaren” något halvår efter att det släpptes 2017 och följde direkt upp med att inte spela det. Min vana trogen, då. 2019 satte jag igång det och sen kom jag av mig pga jag blev sugen på PS4-remaken av .hack GU: Rebirth av alla titlar och sen fick den ligga tills en bekant tjatade till sig att jag skulle spela en av hennes favoritspel. Såatteh det gjorde jag. Och sen spelade jag mer. Och lite mer. Och alla canon-slut blev det men inte en platinum ännu, och sen såg jag att det skulle komma en nyrelease av NieR Replicant (asså spela som storebror!Nier denna gång, pappa!Nier fick ingen remake minsann) och råkade kanske förhandsboka den också.

Continue reading NieR: Automata

Ghost Encounters: Deadwood

Usch vad läskigt! Spöket av en gammal vilda västern-bandit härjar runt i den nästan öde staden Deadwood. Han har redan haft ihjäl en hel räcka med folk, och du är nog förmodligen nästa. Det fungerar ju inte riktigt att vara en paranormal investigator som vill lägga spöket till vila igen om sagda spöke är riktigt förbannad – på båda sätten.

Continue reading Ghost Encounters: Deadwood

Chronicles of the Witches and Warlocks

Jag ägnade hela februari, mars och april åt att spela My Time at Portia för att äntligen klara det den 4:a maj, så egentligen borde jag kanske skriva en text om det spelet istället. Men eftersom det känns enklare att bara berätta lite kort om ännu ett Hidden Object-spel så får det bli så.

Först och främst har jag ingen aning om varför spelet fått det namnet. Huvudpersonen är en advokat, och även om spelet omfattar en del konstiga magiska ritualer känns det inte som att det är något som protagonisten egentligen har mycket koll på. Kanske hennes pojkvän då, som i spelets första minuter sätts dit för att ha mördat sin granne. Han är tvärsäker på att detta beror på att han kommit nära att hitta den magisk själstjälande totem som han av oklar anledning letat efter, och det verkar sannolikt.

Continue reading Chronicles of the Witches and Warlocks