Category Archives: xbox360

Tomb Raider: Underworld

Allting börjar med en explosion. Det brinner så in i helvete, och Laras vän Zip skjuter på henne? Vadfalls?! Vi spolar tillbaka lite, och Lara befinner sig på en båt i medelhavet. Där tänker hon leta efter en ö som har sjunkit i havet, och kanske leder hennes upptäckter till att hon får reda på vad som egentligen hände hennes mamma.

Continue reading Tomb Raider: Underworld

Tomb Raider: Anniversary

Det här är en tjusig remake av det allra första Tomb Raider-spelet. Vi slipper tank-styrning och för första gången i den här seriens historia slipper jag känna vånda när det dyker upp fiender. Kameran fungerar som i ett modernt spel, dvs. den flyger inte åt alla håll så att jag tvingas spy upp min lunch. Det är liksom till och med roligt att skjuta på fiender, även om det känns hemskt att döda leoparder, gorillar, vargar och dinosaurier hejvilt. Då är det roligare att ha ihjäl de päckliga gubbarna som fulraggar/vill döda (det är typ samma sak) Lara. Men liksom, vad gör en om det dyker upp 500 kilo gorilla (riktig gorilla, inte päckelgubbe) som har siktet inställt på att göra mos av en? Låter bli att plundra kanske och därmed låter djurlivet vara ifred? Nä, just det. Däbateåschuuut.

Continue reading Tomb Raider: Anniversary

Tomb Raider: Legend

Tomb Raider: The Angel of Darkness var visst så dåligt att Core Design inte fick göra fler spel i serien. Vilket kanske var ganska bra eftersom de själva var så trötta på Lara att de till och med försökte ta död på henne i Tomb Raider IV: The Last Revelation. Istället blev det upp till Crystal Dynamics att förnya Lara och serien i denna reboot. Och visst var det välbehövligt.

Continue reading Tomb Raider: Legend

Assassin’s Creed Revelations

I det tredje och sista Assassin’s Creed-spelet med Ezio Auditore da Firenze har vår kvinnokarl och lönnmördare hunnit mogna till sig lite, både personlighetsmässigt och utseendemässigt. Ezio är en mycket lugnare karaktär nu, och – även om jag generellt inte är ett fan av skägg – snyggare. Åldern klär honom.

Desmond, vår protagonist i nutiden – eller, tja, 2012 – ligger i koma i efterdyningarna av Assassin’s Creed: Brotherhood. För att återställa honom till något sånär funktionell måste han ta sig igenom de minnen som Animus vill visa honom. Så tillbaka till Ezio igen it is.

Continue reading Assassin’s Creed Revelations

Beautiful Katamari

Kungen av Hela Kosmos, hans fru Drottningen och deras yttepyttelilla son Prinsen är på semester. Kungen och Drottningen spelar tennis. SMASH! Kungen råkar dra iväg en tennisboll för hårt! Den slår genom atmosfären, ut, och hål i universum! Ett svart hål bildas som suger i sig allt!

Prinsen? Du måste fixa detta! Under översikt av pappa Kungen förstås, så att allt blir rätt gjort. Kungen vet bäst. Detta görs, som alla vet, genom att rulla en liten kladdig boll över allsköns saker och ting i rätt storlek. Prylarna fastnar på bollen, som blir större och därmed kan plocka upp ännu större saker. Fortsätt så tills önskat mål uppnås. T.ex. att skapa en ny Venus med hjälp av lyxföremål.

Continue reading Beautiful Katamari

Warriors Orochi 3

Vi börjar med några godbitar:

“Why don’t you try playing dumb? Men really go for a woman who needs to rely on them for help.”
Sakon Shima till Wang Yuanji

“Everyone keeps telling me I need to be more feminine, that I should learn from you…”
“Shangxiang, you caused quite a ruckus in the last battle, you’re such a tomboy! ”
” Heh, you are such a tomboy.”
Sun Shangxiang duger inte som hon är

“I know I’ve said I want to have better luck with men, but don’t you think you’re clearly out of my league?”
“Sigh I dont have much luck with men…And how many times have I said that very thing?”
“It was to get the good-looking guys, right?”
Kai

Continue reading Warriors Orochi 3

EvilQuest

Är du också lite trött på att ikläda dig rollen som en fjollig helyllehjälte vars  ultimata mål är att se till att alla i hela världen är jättenöjda och bara sprudlar av livsglädje? Är du också intresserad av att se saker och ting genom ett lite annorlunda perspektiv? Vill du se världen brinna?

Om så är fallet så är EvilQuest verkligen något för dig. Du spelar som Galvis, en maktgalen psykopat som vill hämnas på undersåten som förrådde honom, och kungen som höll honom inlåst i fängelsehålorna i tio år.

Continue reading EvilQuest

Assassin’s Creed: Brotherhood

Det var en gång ett spel med en ganska fånig ramhistoria som handlade om lönnmördare och tempelriddare och den tusentals år långa striden mellan dem.  Sluttampen av striden närmar sig raskt och en misslyckad bartender är den enda som kan avgöra hur det går – genom att med hjälp av VETENSKAP  tappa in i sina genetiska minnen för att återuppleva sina förfäders liv och leverne.

Continue reading Assassin’s Creed: Brotherhood

Back to the Future: The Game

Det här är nog inte ett spel jag skulle ha spelat om inte a) jag fått det gratis via Playstation Plus och b) vincybel valde ut det i Alfabetisk utmaning – Prositen. Jag är inte ett så himla stort fan av Back to the Future, även om Telltale brukar göra bra ifrån sig.

Nåväl. Back to the Future: The Game släpptes episodiskt; fem delar uspridda från 2010-12-22 till 2011-06-23. Wikipedia kallar detta “månatligt”, jag tror de räknar en månad lite annorlunda än mig. Om jag hade spelat episoderna då de släpptes hade jag blivit rätt lagom frustrerad då varje del avslutas med en cliffhanger. Eller, jag vet inte. Del ett och två spelade jag i december 2015, och sedan väntade jag mer än ett år innan jag tog mig genom resten nu i februari 2017. Så det episodiska kanske inte hade varit ett stort problem i praktiken. (Men jag vill kunna välja min pacing själv! Så det så!)

Continue reading Back to the Future: The Game

Dynasty Warriors 7

Dynasty Warriors 7 har ett lite annorlunda upplägg. Istället för Musou Mode med enskilda karaktärer så får du välja att spela Story Mode med Wei, Shu, Wu och Jin. Vilket alltså uppmuntrar/tvingar dig att spela med karaktärer du annars inte skulle prioritera. Det är på både gott och ont – jag lär mig uppskatta även andra personer än Xiahou Dun och Cao Cao, men jag måste även spela som tråkiga pissungar som Guan Suo och fjortispsychot Cao Pi.

Continue reading Dynasty Warriors 7