Category Archives: game boy

Kid Dracula

Jag sällar mig till den stora skaran med övertygelsen att Kid Dracula inte är någon mindre än Dracula-sonen Alucard, i all sin superdeformerade prakt. Allt är väldigt stort, gulligt och glatt. Musiken är sprallig och – mig lurar de inte – det är minsann Beginning från Dracula’s Curse som gömmer sig bakom glada Castle de Go Go.

Continue reading Kid Dracula

Alone in the Dark: The New Nightmare

Edward Carnby är sur. Sur som fan. Hans bästa kompis Fiske har gått och fiskat, höhö dött, och det verkar som att sanningen finns på Shadow Island. Det är i alla fall vad den mystiske herr Johnson säger, och han verkar veta vad han snackar om.

Fiske försökte i sin tur få tag på tre Indianska stentavlor som sägs ha makten att låsa upp en ohygglig kraft, för en professor Obed Mortons räkning. Lika bra att Carnby fortsätter med det då, så har han chansen att spänna sina hårda detektivögon i professorn. Professorer är självklart ukes i jämförelse med detektiver, så det finns inte en chans att den här planen kommer gå fel.

Till sin hjälp får Carnby den fagra fröken Aline, vars definierande drag enligt manualen är “fader okänd”. Carnby å andra sidan “äger ett coolt vapen”. Så nu känner ni huvudpersonerna.
Continue reading Alone in the Dark: The New Nightmare

Castlevania Legends

Året är 1450 och-

*trumvirvel*

DRACULA är tillbaka. :O Ni vet, den där skäggige snubben med vassa tänder som aldrig lär sig av sina misstag och åker på stryk av diverse löst folk precis hela tiden. Fast “tillbaka” är måhända fel ordval i det här fallet. Det utspelar sig nämligen tidigare än alla andra då släppta spel i serien och berättar om Sonia Belmont, den allra första av piskslickande vampyrdräpare från klanen Belmont.

Men sedan fick Herr Igarashi, som inte varit med och utvecklat spelet, spunk och kickade ut hela fadderullan från den officiella tidslinjen. Det kan bero på ett illa dolt kvinnoförakt (Castlevaniakvinnor i riklig mängd blir antingen uppbrända eller sönderbitna), tjurighet för att han inte fick vara med och leka, eller helt enkelt för att spelet knorkade till det lite med storyn och skapade en massa knasiga plotholes och annat jox som inte ansågs värdig Castlevaniaserien.

Nåväl. Skit i det. På med stridsbaddräkten och lårbootsen och piska dig igenom fem nivåer av blippande grönglänsande plattformsaction. Det finns ingen tid att förlora. Dracula är elak, mycket elak, och av människor ska han göra ledsna benhögar om du inte gör en ledsen benhög av honom först. Badomdompshhhh.

Continue reading Castlevania Legends

The Legend of Zelda: Oracle of Seasons

Trekraften ligger i sitt tempel och lurpassar. Ganska snart blir det dags att kalla på Link. Något skumt är i görningen och vår hjälte skickas iväg till en mörk skog som ligger i landet Holodrum. Där träffar han dansösen Din och hennes resekompanjoner. Men mwa ha ha ha, en massa mörka moln dyker upp på himlen och en ondskefull röst kallar Din för The Oracle of Seasons. Snubben från molnen heter Onox, General of Darkness. Han plockar upp Din med en tornado. Med årstidsoraklet kidnappad så beter sig säsongerna lite som de vill. Och det är ju aldrig bra.

Du vet vad du måste göra nu. Träd in i rollen som Link och samla ihop diverse prylar och rädda världen nu för bövelen. Och du, spela Oracle of Ages för att få ut det mesta möjliga ut den här historien. För bövelen! >:0 Men jag är snäll. Du får spela de båda spelen i vilken ordning du vill.

Continue reading The Legend of Zelda: Oracle of Seasons

The Legend of Zelda: Oracle of Ages

Trekraften ligger i sitt tempel och lurpassar. Ganska snart blir det dags att kalla på Link. Något skumt är i görningen och vår hjälte skickas iväg till en mörk skog som ligger i landet Labrynna. Ett skrik hörs, och när Link kommer fram ser han en dam i nöd. Det är Zeldas amma Impa, och hon är omringad av monster. De sticker dock så fort Link uppenbarar sig med sin manlighet.

Impa vill ha hjälp med att leta efter den blåhåriga sångerskan Nayru. De hittar henne ganska snart vid en trädstump, sjungandes för en massa små djur. Men ack och ve, Impa luras ju för det är inte Impa utan en elak skugghäxa vid namn Veran. Hon besätter Nayrus kropp och katastrofen är ett faktum. Nayru är ju the one and only tidsoraklet och nu kommer saker säkerligen att skita sig.

Du vet vad du måste göra nu. Träd in i rollen som Link och samla ihop diverse prylar och rädda världen nu för bövelen. Och du, spela Oracle of Seasons för att få ut det mesta möjliga ut den här historien. För bövelen! >:0 Men jag är snäll. Du får spela de båda spelen i vilken ordning du vill.

Continue reading The Legend of Zelda: Oracle of Ages

Mario Picross

Här har vi ett ännu ett pusselspel som oförklarligt nog döpts efter en känd tvspelskaraktär utan att ha något över huvud taget med denna karaktär att göra. Inte första gången vi ser det, och det lär inte bli sista.

Mario Picross. Tja. Mario står i alla fall och hejjar på, har jag för mig? I vilket fall var han med i tutorial-banorna och berättade hur man spelar spelet. Ah. Och enligt Wikipedia-länken (se nedan) är Mario en arkeolog som, öh, skrapar fram bilder…….?

Efter att ha startat spelet ritas ett rutnät upp på gameboy-skärmen. Ovanför varje kolumn står några siffror, till vänster om varje rad samma sak. Tillsammans beskriver siffrorna vilka av de tomma rutorna som ska markeras, för att resultatet till slut ska bli en bild.

Och käften, det var en bra förklaring, det är inte mitt fel att din hjärna inte kan se det framför sig. >:0

Continue reading Mario Picross

Ms. Pac-Man

Pac-man är inte ond, bara missförstådd.

När gul boll var liten så tyckte han om att gå in i mammas rum när denne inte var hemma och ta på sig hennes rosetter. Gul boll har sina allra bästa minnen från den tiden. Men det finns ett minne som är mindre trevligt.

Det var kväll och mamma gul boll var ute på frossarfest med sina vänner Röd, Rosa, Turkos och Gul. Samma kväll fick vännerna reda på att de missförstått relationen. De behövde dock inte älta det särskilt länge. När mamma gul boll kom hem på kvällen fann hon sin son lekandes i en stor hög rosetter i alla möjliga färger. Tyvärr så var mamma gul boll konservativt lagd och blev mycket vred. Hon vägrade acceptera att sonen hellre ville vara en gul bolla. Hon kastade ut honom och de sågs aldrig mer.

Stackars gul boll. Och inte ville han vara en bolla. Han tyckte bara fasligt mycket om rosetter.

Gul boll flyttade till en egen lägenhet med stängsel runt bakgården och fick en massa vänner. Vännerna missförstod tyvärr relationen. De behövde dock inte älta det särskilt länge. Men stackars gul boll var ensam igen. Han flyttade till en ny stad. Det var svårt att få nya vänner, och han kände sig så ensam och olycklig och stod knappt ut med sig själv.

Det var när han satt på golvet i sitt sovrum och snyftade tyst som han fick syn på den. I en liten ask under sängen förvarade han gamla saker från barndomen som betydde mycket för honom. Någonting stack ut. Gul boll rullade fram till sängen, fiskade upp asken och öppnade locket…

Där låg den. En fin röd rosett av sammet som han hade ‘lånat’ av mamma. Den första rosetten han satt på sitt klotrunda huvud.

‘Ska jag?’ tänkte han försiktigt. ‘Nej, inte kan väl jag…’

Precis då tittade solen fram bakom några moln och lyste in genom fönstret, rakt på rosetten. Det var ju som ett tecken. Stora Gul Boll själv sa ju åt honom att det var rätt.

Gul boll tog försiktigt upp rosetten i sina ickeexisterande händer (i min värld är Pac-Man platt, pixlig och ansiktslös) och förde den försiktigt mot huvudet. Med ett snabbt ryck fäste han den skickligt trots att det inte fanns något att fäste med, och släppte sedan händerna. Nu var det gjort. Efter så lång tid hade han gjort det igen.

Det bubblade i magen av spänning då gul boll närmade sig badrumsspegeln. Hur skulle han se ut? Skulle det fortfarande passa honom? Han gick fram, tog ett djupt andetag och lyfte blicken…

Alldeles, alldeles underbart. Sen lite läppstift på det och gul boll var redo att möta världen.

Några nya kompisar skulle vara trevligt.

Continue reading Ms. Pac-Man

Pokémon Yellow

Du är en cool kille som bor i Pallet Town. Det bästa du vet är pokémon och Professor Oak. Farbror Oak är pokémonprofessor som utger lite läskiga vibbar och den enda anledningen att du gillar honom är att han ger dig en alldeles gratis pokémon. Nåja, gratis är väl ändå att ta i. I gengäld vill han att du ska utföra vissa tjänster åt honom. Du ska fylla hans pokédex med information om alla monster du stöter på, vare sig du bara hälsar lite ansträngt eller fångar dem. Det finns 151 olika monster, och för att få dem alla räcker det inte att bara fånga eller byta med NPCerna i spelet. Du måste byta med dina kompisar, eller som jag, även ha Pokémon Blue och Pokémon Red i min ägo och byta med mig själv.

När du har tränat några pokémon en stund (läs monotont levlat upp i de tråkiga miljöerna) är det dags att slåss mot en gymledare och få en jätteimponerande badge. När du har de åtta till antalet coola statusprylarna är det dags att gå vidare till större saker. Du ska ju bli bäst i Kanto!

JAG SKA FÅNGA FLE-E-ER! POKÉMON! X^

PIKA PIKA pikaCHUU~ X^

Men, och ett stort men – du får inte välja monster själv i denna gula utgåva. Nej, Pikachu hänger efter dig som ett plåster redan från början till för alltid och du måste ha koll på skrällets humör (så att den inte biter dig i dina pojkiga bitar? :O).

Å andra sidan, Jessie och James är med och busar. Tra la la~

Continue reading Pokémon Yellow

DuckTales

Skutt-skutt-skutt-skutt-BOINK. Ajje. Ja, om du råkar stå i vägen för Joakim von Ankas farbror käpp så gör det ont. Fast han heter ju förstås Scrooge McDuck på riktigt. Ankan, inte käppen (hö hö hö).

I spelet som baseras på den populära tecknade serien med samma namn så reser Scrooge världen runt för att samla på skatter. Han vill bli världens rikaste anka. Inget nytt där. Han möter förstås motstånd i form av diverse skurkar från serien, men får även hjälp av många bekanta ansikten vi känner igen från vår oskyldiga barndom innan allt blev smisk och snusk.

Sen är det lite kul att se vad alla karaktärer heter på riktigt, och mysko när man är van vid de försvennade namnen. Joakim? wtf?

Continue reading DuckTales

South Park

En komet är på väg mot South Park, och i samband med det dyker det upp mutantkalkoner, mördarkossor och andra hemskheter. Det är upp till de fyra åttaåringarna Cartman, Kyle, Stan och Kenny (eller någon av de upplåsbara karaktärerna) att besegra denna ondska samtidigt som de måste hindra kometen från att landa.

Nu var det ett tag sedan, men jag misstänker att spelet inte är så hiskeligt bra eftersom jag gav upp efter att ha kastat snöbollar i fem minuter.

Continue reading South Park