Category Archives: switch

Kid Icarus

AVGN påminde mig om det här spelet och jag betalar ju för Nintendo Switch Online, så varför inte?

Palutena och Medusa härskar över jorden tillsammans. Palutena vill att alla ska vara glada medan Medusa hellre vill ge människorna ruttna grödor och annan nasty shit. Skit händer, och Palutena förvandlar Medusa till ett monster och förvisar henne till underjorden. Medusa blir förbannad och attackerar Palutenas Palace in the Sky och knycker de tre heliga skatterna – spegelskölden, ljuspilarna och Pegasus vingar. Palutena fängslas men hinner skicka en pilbåge med pilar till en liten ängel vid namn Pit. Upp till bevis nu, inte-Icarus. Det finns fem olika slut och i bara ett av dem får du ligga med Palutena. Hurra.

Continue reading Kid Icarus

Pokémon Violet / Scarlet

Pokémon Legends: Arceus som släpptes i början av 2022 var en spinoff i serien som introducerade en hel del trevliga funktioner. Framför allt gillade jag möjligheten att kasta bollar i huvudet på pokémon för att kunna fånga dem utan att slåss först. Poff! Även att skicka ut mina egna pokémon för att hämta bär, metallmalm och annat godis. Och crafting! Halleluja! Jag kunde göra mina egna pokébollar och potions!

Men det är inte Arceus vi pratar om här, utan det riktiga generation IX-spelet Pokémon Violet (och dess syskon Scarlet). Visst har det väl tagit med alla godbitar från spinoffen?

Ahaha lol nej, inget av det ovanstående.

Continue reading Pokémon Violet / Scarlet

Steamworld Dig

Passar perfekt till formatet.

Jag spelade av någon anledning Steamworld Dig 2 innan ettan, vilket oftast inte är en bra idé. Uppföljare brukar finputsa spelmekaniken, lägga till nya funktioner som saknas smärtsamt i de äldre versionerna, och i värsta fall också spoila föregångarna totalt.

Allt detta stämmer för Steamworld Dig, men jag gillade det ändå.

Continue reading Steamworld Dig

Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Av de traditionella handhållna Pokémon-spelen har jag klarat två: Första generationens Pokémon Red och sjunde generationens Pokémon Moon. Jag har börjat spela Silver, HeartGold, X och både Alpha Sapphire och Omega Ruby (har tänkt dumpa av det ena av dem på min partner vid tillfälle så vi kan byta monster med varandra). Jag har en inplastad Platinum och ett par orörda White respektive Black version 2. För att inte tala om konsolspelen som jag knappt har tittat på. Mina ambitioner har helt klart varit större än det faktiska genomförandet.

Så att jag innan jul började tjata om och peppa för Pokémon: Let’s Go, Eevee är både konstigt och fullständigt väntat.

Continue reading Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Xenoblade Chronicles 2

Jag har lite svårt att sammanfatta vad jag tycker om det här spelet, och det säger jag efter att ha spelat närmare 100 timmar. (JRPG yay :rolleyes:)

Föregångaren, Xenoblade Chronicles (Wii), räknar jag till ett av mina absoluta favoritspel någonsin. Det träffade precis rätt för mig då det kom – spelmekanik, grafikstil, story, musik; allting klaffade. Jag vet inte om jag kommer våga spela om det. Tänk om det inte är så bra som jag minns? Sidospåret Xenoblade Chronicles X som kom några år senare till WiiU nådde inte riktigt samma höjder även om jag definitivt uppskattade det också. Xenoblade Chronicles 2 hade med andra ord lite att leva upp till, och jag antar att det är det som är problemet.

Continue reading Xenoblade Chronicles 2

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vi har sett det förut.

Hallå, det är ju Zelda. Vi har i drygt 30 år följt Link, den modige hjälten och titelns Zelda, den visa prinsessan som i olika inkarnationer för en desperat kamp för att rädda landet (oftast Hyrule) från den mäktiga krigaren (i en och samma inkarnation? Oklart) Ganon(dorf) .

Vi har inte sett det förut.

Nintendo gjorde något nytt! Kampen gick åt helvete. Link och Zelda kunde inte besegra Ganon; Link blev dödligt skadad och har vilat i hundra år. Zelda har på egen hand fört striden mot ondskan. Endast i utkanterna av landet finns det stora bosättningar kvar, men regentens slott och allt runt omkring är ruinerat, ödelagt, befolkat av monster.

Continue reading The Legend of Zelda: Breath of the Wild