Category Archives: pc

Love Alchemy: Heart in Winter

Slö söndag betyder HOG-dags! Idag möter vi Ellie eller eventuellt Alison som reser till ett franskt slott för att fira jul med sin internet-date Charles. Han är en artist och väldans romantisk, precis vad Ellie-son alltid drömt om. Oklart hur mycket som faktiskt händer under första kvällen – om det bara är oskyldig handhållning och kanske en liten puss – men Ellie-son vaknar ensam morgonen efter och mår toppenfint. Så vackra omgivningar och titta Charles har lämnat en bukett rosor bredvid sängen!

Dags att utforska slottet!

Continue reading Love Alchemy: Heart in Winter

Tomb Raider: Underworld

Allting börjar med en explosion. Det brinner så in i helvete, och Laras vän Zip skjuter på henne? Vadfalls?! Vi spolar tillbaka lite, och Lara befinner sig på en båt i medelhavet. Där tänker hon leta efter en ö som har sjunkit i havet, och kanske leder hennes upptäckter till att hon får reda på vad som egentligen hände hennes mamma.

Continue reading Tomb Raider: Underworld

Tomb Raider: Anniversary

Det här är en tjusig remake av det allra första Tomb Raider-spelet. Vi slipper tank-styrning och för första gången i den här seriens historia slipper jag känna vånda när det dyker upp fiender. Kameran fungerar som i ett modernt spel, dvs. den flyger inte åt alla håll så att jag tvingas spy upp min lunch. Det är liksom till och med roligt att skjuta på fiender, även om det känns hemskt att döda leoparder, gorillar, vargar och dinosaurier hejvilt. Då är det roligare att ha ihjäl de päckliga gubbarna som fulraggar/vill döda (det är typ samma sak) Lara. Men liksom, vad gör en om det dyker upp 500 kilo gorilla (riktig gorilla, inte päckelgubbe) som har siktet inställt på att göra mos av en? Låter bli att plundra kanske och därmed låter djurlivet vara ifred? Nä, just det. Däbateåschuuut.

Continue reading Tomb Raider: Anniversary

Tomb Raider: Legend

Tomb Raider: The Angel of Darkness var visst så dåligt att Core Design inte fick göra fler spel i serien. Vilket kanske var ganska bra eftersom de själva var så trötta på Lara att de till och med försökte ta död på henne i Tomb Raider IV: The Last Revelation. Istället blev det upp till Crystal Dynamics att förnya Lara och serien i denna reboot. Och visst var det välbehövligt.

Continue reading Tomb Raider: Legend

Tomb Raider: The Angel of Darkness

Då har turen kommit till det mest hatade spelet i serien om den gravplundrande donnan. Ja, jag håller med min syster om att titeln är jättetöntig. Jag väntar nästan på att Lara börjar kalla sig Ebony Dark’ness Deblablameh etc. Men jag tror nog att titeln syftar på något annat, som framkommer inte alltför långt in i spelet.

Continue reading Tomb Raider: The Angel of Darkness

Assassin’s Creed: Unity

Jo jag ska skriva om övriga spel också, schhh.

I AC: Unity befinner vi oss i revolutionstidens Frankrike. Huvuden rullar till höger och vänster och vad har egentligen våra ärkefiender tempelriddarna för sig här egentligen?

Continue reading Assassin’s Creed: Unity

Tomb Raider Chronicles

I det förra spelet

”spoiler”
råkade Lara få en pyramid i huvudet innan eftertexterna började rulla. Hennes bekanta (bl.a. Laras läskige gamle butler som alla stängde in i frysen) sitter därför och delar gamla härliga minnen om hennes skattletaräventyr.


Varför hatar alla det här spelet då?

Continue reading Tomb Raider Chronicles

Tomb Raider IV: The Last Revelation

Jag började spela Tomb Raider IV för ungefär sju år sedan och ganska kort efter att jag klarat del tre i serien om den smått groteska donnan. Det blev nog lite för mycket av det goda och det dröjde hela sex år innan jag tog upp kampen mot de förbannade skalbaggarna igen. Jag kom vidare från bana 10 och nådde fram till bana 29 innan det fick bli paus igen. Ungefär samtidigt bestämde jag mig för att spela Rise of the Tomb Raider, vilket lockade lite mer med sitt fria upplägg (och kamera). Missförstå mig rätt, de gamla spelen har sin charm, men det kräver en hel del tålamod trots att jag kör med guide. Dessutom sparar jag efter varje steg. Buhu, jag är ingen riktig gamer bla bla bla. Nåväl. Jag läste i en gammal Super Play om det här spelet och påmindes om att jag fortfarande hade det oklarat. Det går ju inte. Så nu har jag klarat det, sju år senare.

Continue reading Tomb Raider IV: The Last Revelation

9 Clues 2: The Ward

Wohoo, ännu ett Hidden Object Game! Jag har ju tänkt att jag ska klara 10 stycken sådana under 2022 så, eh, jag ligger lite efter i statistiken.

Huvudpersonen är en privatdetektiv med en ruskigt bra insikt i att tolka händelseförlopp, och den här gången ska vi göra det på en avskild ö med ett mentalsjukhus på. Efter att ha tagit emot ett mystiskt telefonsamtal skyndar sig vår protagonist iväg tillsammans med herr kollega Owen och möts direkt av att en doktor kastar sig ut genom ett fönster till sin död. Eller gjorde han…?

Continue reading 9 Clues 2: The Ward