Gör om gör rätt – huvudkaraktären

Spelen kan vara hur roliga som helst, men för de mesta är huvudpersonen tråkig som piss och du önskar att det kunde fokuseras mer (mest) på den där trevliga bikaraktären som stjäl rampljuset och totalt sopar mattan med tönten/tråkot till huvudperson.

 • Castlevania: Dawn of Sorrow – Soma Cruz < Genya Arikado
  Du fick ett spel och det är ett bra spel. Det finns inga dåliga Castlevaniaspel. Nej, inte ens Judgment. Men i uppföljaren har du verkligen gått ner dig, Soma. Vad har hänt med ditt hår? Varför har du så hemska kläder (fortfarande i och för sig)? Jag har alltid tyckt att du är en liten wannabe och en fjortis, men här tar det priset. Jag vill hellre spela som den mystiske och kostymklädde Genya Arikado. Han vet hur man klär sig och inte beter sig fjolligt.
 • Castlevania: Portrait of Ruin – Jonathan Morris < Charlotte Aulin
  Jag glömde rent av bort att byta till Jonathan under stora partier, vilket resulterade i en massa vapengrinding i slutet av spelet. Han är helt enkelt inte så himla spännande, och historien kretsar dessvärre kring honom. Ännu en Belmontbesläktad man med den där stora bördan att mörda natten. Det märks att Konami försökt locka till sig yngre spelare med sina nya fjortishuvudpersoner, och det fungerar ju inte på en gammal tant som undertecknad. Chalotte är betydligt roligare. Hur är hon släkt med Belnadesklanen? Är alla kvinnliga ättlingar magiker? Det är aldrig fel med valmöjligheter, piskor, spjut, magier liksom. Men hade det varit svårt att fläska på lite mer story till Charlotte?
 • Final Fantasy V: BartzButzAsswipewhatever < Faris
  Få se nu… En anonym sprite med brunt hår utan personlighet eller en cool lilahårig pirat? Svårt val. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.
 • Final Fantasy VII: Cloud Strife < Tifa Lockhart
  Cloud är otrevlig och gnäller. Hans lila sparkdräkt är inte så tjusig heller. Tifa kanske inte är något modeguru heller, men hon boxas coolt.
 • Final Fantasy VIII: Squall Leonhart < Quistis Trepe
  Squall är otrevlig och gnäller. Quistis piskar och har laserblick.
 • Final Fantasy IX: Zidane < Garnet, Vivi
  Sjukt äcklig karaktär med skabbigt kroppsspråk. Kliar sig i häcken, sextrakasserar Garnet och sabbar hela sista skivan med sin tråkiga historia. Allt med Garnet och Vivi är bra. Krig och livskriser och shit. Sedan uppdagas Zidanes historia och allt kukar ur.
 • Final Fantasy X: Tidus < Lulu
  Lulu är hård. Tidus är en tönt med jättefula kläder och väldigt ointressant personlighet. En typisk jrpggladstörigdum typ som alltid sabbar allting och som ingen skulle orka umgås med i det verkliga livet. Vad finns det mer då? Yuna? Vi såg ju hur det gick när hon fick ett eget spel. Jailbait-Rikku? Nej tack, jag vill inte ha fult klädda fjortisar har jag ju sagt. Tröga och överreligiösa Wakka? Furrie-Kimahri? Drunko-Auron? Gäsp. (Här kanske prositen protesterar.)
 • Final Fantasy X-2: YRP < Lulu
  Varför utelämnade de den bästa karaktären från Final Fantasy X och satte in ett läderemo? Jag fattar inte, kan någon förklara? Om jag fick göra Final Fantasy X-3 så skulle Lulu dumpa Wakka, lämna kvar den tråkiga ungen och resa runt och se världen. Hon skulle sväva fram, likt Dracula gör i Castlevania Judgment, med sina undersåtar Yuna och Rikku, som nu har fått lite modetips av Lulu och klär sig ordentligt. Det blir förstås en hel del skärp och päls, men den enda urringningen som finns sitter nu under hakan. För att vara övertydlig då, inga jävla byxor och string där skinkorna hänger ut. Hur som helst, Lulu låter bygga ett stort slott där hon härskar på sin höga tron. Ungjäveln sin får flytta dit så småningom, Lulu ville ju uppenbarligen ha den. Annars skulle hon ha bränt upp Wakka med en välsiktad firaga när han närmade sig. Varför gjorde hon inte det? Uttråkad och kåt kanske. Nåväl, det är tjänare som får ta hand om allt det tråkiga och äckliga med barnskötsel. Varsågod, nästan en färdig fanfic. Det var så lite så.
 • Final Fantasy XII: Vaan < Balthier
  Att sopa mattan med Vaan är förstås ingen bedrift, men Balthier gör det med råge och sopar matten med alla andra också. Det går ju att argumentera att Vaan egentligen inte är någon huvudperson alls. Ashe är den egentliga huvudrollsinnehavaren med sitt förfallna kungarike, tätt följt av Balthiers piratliv och Baschs familjeproblem. Men vi får liksom se allt ur Vaans perspektiv, och jag ger blanka fan i en dum tonårspojkes perspektiv. Ta bort.
 • Castlevania: Lords of Shadow 2 – Gabriel Belmont < Alucard
  För att Gabriel är bäng, dum i huvudet, osympatisk, strykful och ointressant. “Vi ville ge Dracula en intressant bakgrundshistoria, han hade väl inte det innan? glö glö glö, känner ni inte sympatier nu, glö glö glö?” Ja, det hade han. Nej, det gör jag inte. Har ni ens spelat källmaterialet? FAIL. Jag spelar hellre som Trevorcard, han är trev(or ha ha ha ha ha ha ha -_-)ligare på alla sätt, även om han också klär sig hiskeligt.