Vi hatar…

Nu vill jag inte att någon ska tro att vi som har sidan på något sätt är snälla, vänliga och menlösa typer. Det är vi inte.

En del karaktärer får oss att tugga fradga och vilja slänga ut allt vi äger och har genom fönstret. Dock är vi för snåla för att genomföra detta, så vi får nöja oss med att klaga järnet här istället.

Aeriths Gainsborough
Final Fantasy VII
Den första i den oändliga raddan med mjäkiga helartyper som vi älskar att hata. I FF7 finns dock inget behov för en person med helarfjanta-mentalitet då alla *gasp* kan hela. Ut med dig, skrälle!I spelet gav hon mestadels “jaha? onödig person”-vibbar, och vi brydde oss inte speciellt mycket om hennes död – det var mest skönt att få en mindre person att levla upp. Efter spelet blev hon dock återupplivad av tusentals badficcare som sen fortsätte med att ranta ihjäl Tifa och då blev vi lite surare.

Dessutom är hon kär i Zach, inte i Cloud. Goddammit. Fast vem bryr sig, Cloud är för töntig för Tifa i alla fall.

Wander
Shadow of the Colossus
Vi fattar inte riktigt varför – det kan vara sprudlande pojkhormoner, det kan vara typiskt Vaanus-beteende, men Wander har gett sig den på att hans döda flickvän Mono ska återupplivas igen. Kosta vad det kosta vill.Och kostar gör det. Sexton oskyldiga jättar måste sätta livet till för att Wander ska få som han vill. Sexton sten- och pälskolosser som inte gjort något annat än att kämpa emot när Wander hugger svärdet i deras svaga punkter.

Varje gång Wander hugger ner sitt svärd skriker hans offer av smärta. Det blåa ljuset i deras ögon mattas till ett plågat orange, och de vill bara därifrån, vill bara fortsätta leva. Men så blir det inte. Ett sista hugg och livet sugs ur dem, ögonen slocknar, och Wander får ut sin förbaskade ande från ruinerna som blir kvar.

Fan för dig, Wander. Må du brinna i helvetet länge och väl.

“Fanservice”
Synonymer: halvnakna kvinnor, nakna kvinnor, skumpande bröst, stringrumpor, gubbsjuka, “jamen det är lättare att röra sig utan en massa tyg som är i vägen”.

Alltid, alltid, alltid från manligt perspektiv och därmed alltid alltid alltid så fruktansvärt ensidigt.

Men hallå där i stugan? Alltid? Sitter ni där och far med osanningar? Ni har ju själv skrivit om Coconut Queen! Hah!

Jo, det är förstås sant. En minimal pyttepromille av all fanservice därute går inte ut på att porrifiera sönder samtliga honor i den aktuella titeln. Vad bra.

Leave a Reply