Love Alchemy: Heart in Winter

Slö söndag betyder HOG-dags! Idag möter vi Ellie eller eventuellt Alison som reser till ett franskt slott för att fira jul med sin internet-date Charles. Han är en artist och väldans romantisk, precis vad Ellie-son alltid drömt om. Oklart hur mycket som faktiskt händer under första kvällen – om det bara är oskyldig handhållning och kanske en liten puss – men Ellie-son vaknar ensam morgonen efter och mår toppenfint. Så vackra omgivningar och titta Charles har lämnat en bukett rosor bredvid sängen!

Dags att utforska slottet!

Nå, det visar sig ganska snart att slottet har hemligheter. Förstås. Charles är inte den han utgav sig för att vara; han har målat av och stulit själen från 7 andra kvinnor under seklerna och Ellie-son kommer vara den åttonde.

Tror han ja!

Ett sedvanligt pusslande och klickande följer med pussel som inte är så svåra eller ologiska i sig – däremot är några av objekten man ska klicka fram ibland felaktigt översatta. Eller inte översatta alls. Och ursprungsspråket ser ut att använda kyrilliska så det blir lite knasigt. Speciellt som ledtrådssystemet inte funkar heller. Det låter bara foooosh och så händer inget. Nåväl, internet finns.

Det finns en liten fuling på slutet också. Drick inte Charles te! Då får du bad ending och måste spela om spelet!

Storyn är hyfsat sammanhängande för att vara en HOG så jag är nöjd.

Leave a Reply