Midnight Mysteries: The Edgar Allan Poe Conspiracy

Midnight Mysteries är en serie hidden object-spel där jag tydligen äger det första – The Edgar Allan Poe Conspiracy – och det fjärde –  Haunted Houdini. Om jag bara ska gå på den första titeln är jag lite osäker på om jag faktiskt vill följa upp med resten, så jag antar att jag kommer få spela fyran först (ack! Oordning!) innan jag bestämmer mig.

De första tio-femton minuterna var nämligen riktigt tråkiga. Ful grafik och en tråkig tutorial som inte går att hoppa över. Helt linjär spelmekanik och ingen möjlighet att byta från HOG till minispel (inte för att jag brukar göra det MEN ÄNDÅ).

Sen tog det sig. Lite i alla fall.

Inramningen är lite märklig. Som en världsberömd mysterielösare och författare har du haft skrivkramp alldeles för länge när helt plötsligt Edgar Allan Poes spöke besöker dig och bönfaller dig att lösa mysteriet med hans död. Han har nämligen inte supit ihjäl sig eller dött av syfilis eller annan hjärnsjukdom så som historien säger – något mycket mer ondskefull ligger bakom.

För att lösa det 160 år gamla mordfallet måste du lösa några andra till synes helt orelaterade brott först… med hjälp av Poes klocka som kan föra dig tillbaka i tiden, samt hans korp som agerar som ledtråd i alla pussel.

Härefter följer en del där du löser ett mordfall i en av Poes egna berättelser; ett mordfall i den verkliga händelse som ligger bakom detta mordfall; att hitta kapten Kidd’s skatt (ja, eh, jag vet inte..) och slutligen brottsligen bakom Poes egen död.

Det känns lite osammanhängande inte bara i min beskrivning utan även att spela. Men inramningen är ändå hyfsat stämningsfull så spelet blev till slut okej.

Inga Steam-achievements finnes här, så om det är din grej bör du leta efter andra spel.

1 thought on “Midnight Mysteries: The Edgar Allan Poe Conspiracy

Leave a Reply