Monument Valley 2

En efterlängtad uppföljare som precis som Monument Valley är alldeles för kort. Här möter vi Ro som tränar sin dotter i att bygga monument: i början följer dottern efter modern men i slutet hjälps de åt. Detta ger några fina parallella pussel där bägge karaktärer måste ledas till sitt mål samtidigt via olika vägar, och det är dessa pussel som är de allra bästa.

Det finns inte så mycket att säga om MV2 mer än att det är mer av samma sak jag gillade i ettan. Det känns kortare trots att det har 14 kapitel jämfört med föregångarens 10. Å andra sidan hade jag köpt expansionen till det första spelet redan innan jag började spela det, så det fanns mer att fortsätta med direkt. Det här spelet tar slut lite innan det hinner börja ordentligt. Dessutom kändes det första spelet mer mystiskt, storymässigt. Här skrivs den istället mig på näsan, uttalat och klart, så jag får inte riktigt chansen att fundera själv på vad som händer.

Om du bara ska köpa ett av spelen, köp ettan. Men det finns väl ingen anledning att begränsa sig. Köp allt!

Nu önskar jag bara att någon gör ett riktigt jäkla långt spel på det här temat. Eh, och säg inte Fez, för det har jag redan spelat.

Leave a Reply