Small Town Terrors: Pilgrim’s Hook

Årets tredje avklarade spel är ett HOG som faktiskt är riktigt bra. Den här kategorin är lite av en chansning – på samma sätt som RPGMaker-spel som oftast är ren dynga –  men då spelen även till fullpris inte kostar mer än runt 150 kronor och jag oftast köper dem på rea för runt 20, så är det ändå rätt okej valuta för priset jag betalar i snitt.

Small Town Terrors är tydligen en serie med hittills tre delar. Det första spelet i serien, Pilgrim’s Hook, utspelar sig i ett fiskarsamhälle på en ö som huvudpersonen lämnade för många år sedan. I spelets intro får hon 1)hurra! äntligen en kvinnlig protagonist igen! Det har varit för mycket gubbar i den här genren på sistone ett märkligt samtal från sin tvillingbror – de har  inte pratat med varandra på väldigt länge men han ber henne komma hem till Pilgrim’s Hook.

Vad som följer är ett HOG med lovecraftianskt skräcktema, rimliga pussel och genrens alla bekväma genvägar så som ledtrådar, fast travel 2)skönt, för mängden backtrackande är orimligt hög, och en karta som visar var du har saker kvar att göra. Vissa problem var mer ologiska än andra, men då spelet inte  har Steam Achievements – däremot en samling in-game som inte syns i Steam – så tog jag mig friheten att trycka på ledtrådsknappen varje gång jag kände att jag behövde det.

Som så ofta är fallet finns också ett bonuskapitel som låses upp när du klarat resten av spelet och som ger lite extra bakgrund till allting.

 

Fotnoter   [ + ]

1. hurra! äntligen en kvinnlig protagonist igen! Det har varit för mycket gubbar i den här genren på sistone
2. skönt, för mängden backtrackande är orimligt hög

Leave a Reply