Super Mario Bros.: The Lost Levels

Även känt som Spelet från helvetet. Det här är det ursprungliga Super Mario Bros. 2, och poängen med spelet var att de som klarat det första spelet skulle få en större utmaning i och med den svårare uppföljaren. Men eftersom västerlänningarna tyckte att det var för likt det första spelet och på tok för svårt så ville de inte ha det här. Istället gjordes ett helt annat spel om till det som i västvärlden är känt som Super Mario Bros. 2. Vi stackare som gick miste om det behövde dock inte misströsta länge. 1993 släpptes spelet under titeln Super Mario Bros. : The Lost Levels i samlingen Super Mario All-Stars.

Vi ska vara mycket tacksamma över att vi inte behövde spela nesoriginalet där man inte kunde spara sina framsteg efter varje bana. 8-4 är satan och bara tanken på att behöva spela om hela spelet varje gång man blir game over, och det blir man garanterat, är extremt ångestframkallande.

Så vad handlar spelet om? Tja, Bowser kidnappar Peach och Mario ska hoppa sig fram genom åtta världar för att rädda henne. Nähä, det kunde man aldrig gissa. Men spelet bjuder faktiskt på en del överraskningar som känns lite kusliga och ovanliga första gången man stöter på dem. Vad sägs om ilskna lila giftsvampar, farliga vindar och negativa warpzoner? Dessutom kan man välja att spela som grönbrorsan Luigi.

Länkar

Super Mario Wiki
Virtual console Reviews
Wikipedia

2 thoughts on “Super Mario Bros.: The Lost Levels

Leave a Reply