Tales of Vesperia

Ännu ett pastellfärgat “Tales of..” spel med cell-shadead grafik och puttenuttiga karaktärer (som tydligen designats av “Ah! My Goddess!”-skaparen, wtf?) Visserligen är det lika fullt av klyschor som.. tja, alla de tidigare spelen i serien, men det spelar ingen större roll när slutresultatet är så bra.

Spelet börjar med att Yuri Lowell (den bästa J-RPG-huvudpersonen någonsin, så fick jag det sagt!) får rycka in och ösa vatten, då den magiska manick – en så kallad Blastia –  som ska hålla fattigkvarterets vattenflöde igång har pajjat. Igen. Yuris första riktiga uppdrag är att försöka hitta den magiker som lagade Blastian senast och få honom att göra om göra rätt, men den till synes enkla uppgiften leder till att en häktningsorder utfärdas på honom, att han slår följe med en prinsessa som vill se mer av världen, att han skapar ett eget gille, och i slutändan till att de och deras 5 tappra kamrater måste rädda världen från undergång. Förstås.

Karaktärer

Yuri Lowell –

Som sagt: Bäst. Varför? Tja, för det första har han kommit förbi tonåren. De 21 år han har på nacken är kanske inte otroligt imponerande för en 31:årig gammal kärring som undertecknad, men det är ändå skönt att slippa styra en kåt idiot som inte har lärt sig känna igen om det är hormonerna som pratar eller logiken. Hej Tidus. Hej Vaan. Hej Squall. (Hej SquareEnix kanske jag borde säga. Här är en ledtråd: det är alltid hormonerna.)

För det andra är han inte rädd för att smutsa ner sina egna händer när det behövs, även om det betyder att han måste smyga ut om nätterna och sticka ner folk som annars skulle komma undan rättvisan.

För det tredje så.. men vafan, spela roll, han är bäst. ♥

Yuri håller hus i de mindre fina delarna av Zaphias, kejsardömets huvudstad. Här är han uppvuxen, här drömde han och bästisen Flynn storslagna drömmar om att bli riddare tillsammans, och hit återvände han när han insåg att till och med den kejserliga riddarorden var korrupt och att det var värdelöst att få något vettigt gjort.

Repede

En piprökande tjuvracka som hänger med Yuri överallt.

Estellise Sidos Heurassein (Estelle)

Den obligatoriska rosa helarflickan. Hon är fluffig, inte så världsvan, men väldigt nyfiken på att lära sig allt om allt. Hon må vara naiv, men hon är inte dum i huvudet.

Karol Capel

En liten yx- och hammarbärande fegis med spermafrisyr. Han har varit med i typ alla gillen som finns.

Rita Mordio

Trots sin låga ålder är Rita den smartaste magikern i världen. Hon är grinig och våldsam, speciellt mot ärkepervot Raven

Raven

Sällskapets suspekta gammgubbe, som gärna spanar på brudar och drömmer om att få ligga på playan och ta det lugnt resten av livet.

Judith

Nån sorts alv-wannabe med stora studsande boobs.

Flynn Scifo

är inte spelbar, men han är en typisk blåögd paladin och även Yuris bästa vän.

Sen finns det en bunta skurkar också, och de är antingen väldigt konstigt sminkade femmon, eller fula skäggiga banditer. Interesting.

Leave a Reply