Theatre of the Absurd

Jag måste haft en dålig dag nyårsdagen 2015, eller bara känt mig allmänt uttråkad. Det slutade i vilket fall med att jag köpte en drös hidden object-spel från Steam-rean.1)plus ett peka-och-klicka-spel så jag verkar dessutom varit lite förvirrad.

Jag måste haft en dålig vecka nu semestern 2017, eller bara känt mig allmänt uttråkad, för jag försöker ta mig igenom den där högen spel nu. 2)Trots att jag egentligen spelar Mass Effect: Andromeda. Skärpning Anna!

Theatre of the Absurd är namnet till trots ett riktigt bra hidden object-spel. Namnet är överdramatiskt, huvudpersonen ser ut som Bayonetta – hon har till och med magiska krafter – men är förhoppningsvis lite mer påklädd, storyn är cheesy och animationerna är rätt taeskiga men.. trots det är spelet bra! En riktig liten juvel bland HOG.

Du spelar alltså som Bayonetta Scarlett Frost som blivit utdragen till vischan för att rådgöra en herr Dr. Corvis om huruvida han lyckats lägga vantarna på den äkta Hapsburg-kuben (som sägs innehålla en Babylonsk djävul) eller om det är fuskeri och han har blivit lurad. Sen går saker snett, som Netflix skulle ha sagt:  djävulen är ute på vift, och du måste rädda Dr. Corvis dotters själ innan den blir uppäten av sagda fanskap.

Scarlett. Scarlett Frost.

Spelet lyckas bli rätt stämningsfullt mellan varven, och presenterar mig med en plot twist jag faktiskt inte hade förutsett. Förvisso för att den var rätt ologisk, men vem räknar. 3)Eh, jag. Vad fan hände egentligen? Efter avklarad huvudstory finns också ett bonuskapitel som kraschade för mig så jag spelade aldrig klart det. Tack Youtube.

Det finns ett välfungerande ledtrådssystem, men ingen karta för fast travel så det blir en hel del springande fram och tillbaka. Jag svor lite över laddningstiderna tills jag såg att det gick att hoppa över de filmsnuttarna som markerade till exempel att jag åkte hiss. Wee.

 

Läste nu att samma företag ligger bakom Empress of the Deep-spelen och White Haven Mysteries. I så fall har de verkligen ryckt upp sig. Bra jobbat! Fast. Hm. Jag verkar äga i stort sett alla deras titlar trots att de i snitt har dåligt betyg. Har uppenbarligen några “roliga” timmar framför mig.

Fotnoter   [ + ]

1. plus ett peka-och-klicka-spel så jag verkar dessutom varit lite förvirrad
2. Trots att jag egentligen spelar Mass Effect: Andromeda. Skärpning Anna!
3. Eh, jag. Vad fan hände egentligen?

Leave a Reply