Tomb Raider: Legend

Tomb Raider: The Angel of Darkness var visst så dåligt att Core Design inte fick göra fler spel i serien. Vilket kanske var ganska bra eftersom de själva var så trötta på Lara att de till och med försökte ta död på henne i Tomb Raider IV: The Last Revelation. Istället blev det upp till Crystal Dynamics att förnya Lara och serien i denna reboot. Och visst var det välbehövligt.

Lara klär sig om möjligt ännu sämre i tunna shorts och en magtröja som får mig att rysa varje gång hon skrapar sig mot stenväggar och is. Nåväl, det här spelet gjordes långt innan me too vilket innebär att sälj grej med tjej-konceptet fortfarande var i full gång.

Ärenåkulåspelarå? Jo, det är riktigt roligt. Hoppa, klättra, svinga i rep, svinga och dra saker med Laras nya grappling hook, snurra runt på horisontella pinnar, pussla och skjut på fanskap. Ett gott råd dock. Se till att ha inställningen Combat Mode: Advanced Toggle på även innan spelets slutboss så sparar du en del sans och slipper bli vithårig i förtid. Och äntligen slipper vi tank-styrning. Hurra! Den jobbiga kameran är dock riktigt jävlig och fick mig att kräkas upp min lunch när jag försökte skjuta mig genom Paraiso. Jag hade ätit tomatsoppa. Varsågod.

Vi tar väl lite handling också. Lara befinner sig i Bolivia för att leta efter nånting jätteviktigt som kan hänga ihop med sin mammas försvinnande efter den traumatiska flygkraschen. Sen bär det iväg till världens alla hörn för att leta rätt på fler jätteviktiga saker. Ett typiskt Tomb Raider-spel alltså.

Karaktärer

Lara Croft
Rik arkeolog med opraktisk garderob.

James Rutland
Fjortiskille med jobbig personlighet.

Amanda Evert
Knepig kvinna med skumma och dumma förevändningar.

Zip
Inte så stereotyppinsam som i Chronicles. Kommer med hjälpsamma kommentarer genom Laras headset.

Alister Fletcher
Bildad nördig torrboll. Jag hade faktiskt ingen koll på att det är två olika svärd. Tack för lektionen!

Länkar

Stella’s Tomb Raider Site
Nog för att Legend är väldigt mycket lättare än tidigare delar, men en och annan tjuvtitt blev det ändå.


One thought on “Tomb Raider: Legend

Leave a Reply