Tomb Raider: Underworld

Allting börjar med en explosion. Det brinner så in i helvete, och Laras vän Zip skjuter på henne? Vadfalls?! Vi spolar tillbaka lite, och Lara befinner sig på en båt i medelhavet. Där tänker hon leta efter en ö som har sjunkit i havet, och kanske leder hennes upptäckter till att hon får reda på vad som egentligen hände hennes mamma.

Det här är den tredje och avslutande delen i den rebootande trilogin som började med Legend och fortsatte med prequel-spelet och remaken Anniversary. Handlingen tar vid där Legend slutade, och vi får återigen träffa puckade Amanda, kompisarna Zip och Alister, men även Natla som vi fick stifta bekantskap med i Anniversary.

Allting är jättejättestort och tjusigt, och det är verkligen fokus på pussel och utforskande. Det finns inte ens några bossar. Vissa ser det sista som något negativt, men jag tycker att det är fantastiskt. Fienderna stör inte mitt väggklättrande, så när de dyker upp så är det faktiskt uppskattat. Det är checkpoints på vettiga ställen, men det är ändå klokt att spara manuellt lite då och då och använda fler sparfiler eftersom det i vanlig Tomb Raider-ordning är buggigt så in i helvete. På en svettig bana trillade en pelare ihop helt utan anledning efter att jag laddat in en sparfil, och då blev det helt omöjligt att komma vidare.

Karaktärer

Lara Croft
Tjoho, det går att välja bort de fulare plaggen längre in i spelet!

Zip och Alister
Headset-kompisar.

Amanda Evert
Arg person som hyser agg.

Natla
Bevingad kvinna som är kåt på domedagsormar.

Länkar

Stella’s Tomb Raider Site Det är lika bra att ha en öppen flik med den här sidan i telefonen. Bara utifall liksom…

Leave a Reply