Warhammer: Age of Reckoning

Det var en gång en ganska nördig hobby som gick ut på att man samlade ihop en armé med små figurer och sen krigade med dem mot nån lika nördig kompis med en annan armé. Vissa personer kom inte ens så långt som till krigandet, de nöjde sig med att köpa en massa små goblins som de sedan monterade ihop och i vissa fall till och med målade. Men oftast inte.

Host.

I vilket fall utspelar sig alla dessa krig i en värld med ganska fet och deprimerande bakgrundshistoria. Massor av konstiga små detaljer finns tillgängliga som förklarar alla arméer och folkslag och anledningen till att de vill banka skiten ur varandra.

Det har också kommit ett antal spel ur denna värld – de flesta krigsstrategispel vilket kanske inte är så underligt. Vette fan om de är bra, har möjligen testat nåt för länge sen men jag minns inte.

Det senaste i raden är dock lite annorlunda: den här gången är det ett MMORPG. Woot! Och det finns goblins! Så det är klart jag var tvungen att testa, och goddammit nu är jag fast.

Så nu är det bara att välja: Order eller Destruction. *host host* Destruction har Goblins!

Order bjuder på alver, dvärgar, och överreligiösa läskiga typer. Hos Destruction får du välja på goblins, porriga mörkeralver och läskiga chaos-fanatiker. Är det svårt eller?

Länkar

Warhammer online
WAR Europe

Leave a Reply