White Haven Mysteries

Det var en gång ett övergivet hus, fyllt med diverse skräp och bös gömt på alla möjliga bisarra ställen.

Det var en gång en ung kvinna som vaknade upp utanför sagda hus, utan något minne av hur hon hamnade där – eller ens vem hon var.

Har ni hört den förut?

White Haven Mysteries är ett väldigt standard hidden object-spel. Genren kännetecknas av kvinnliga protagonister, mysterium, och halvlogiska pussel – ja förutom det allra mest “logiska” av allt: Hitta ett trettiotal föremål i en scen som ser ut som mitt ostädade lekrum på nittiotalet. Behåll ett eller om du har tur två av föremålen. Övriga försvinner bort i kökkenmöddingen som om du inte skulle behöva den där sågen två rum bort.

I övrigt är det som peka och klicka-äventyr är mest – använd föremål A på föremål B – men med skillnaden att här finns inbyggda ledtrådar. Wee! Perfekt för “prositen är halvengagerad av spelet men vill ändå ta sig igenom för att uppdatera backloggen”. Host. Eller, vad sa jag. Casual-spelare? Får en säga sånt idag eller ramlar det in arga spelpojkar och berättar att jag inte är en riktig gamer?

Detta spel varnar för skrämmande scener, och föreslår att det spelas i ett mörkt rum med hörlurar. Nå, det får en väl göra som en vill, och jag har sannerligen spelat läskigare saker. Typ spökhuset i Super Mario World. Big Boo är obehaglig. ;_;

De lyckas dock hyfsat med att bygga upp en story som inte gick att gissa till 100% från början, så kudos till dem.

Dock.

Alla eventuella bonuspoäng som spelet tjänat in förlorar de på en game-breaking bug. Om du nått till ett visst ställe i spelet, ca 75-80% in, och sen sparar och avslutar för att klockan är 1:30 och haha du ska ju jobba imorrn, bänghuvve – ja, då blir sparfilen korrupt och du måste börja om från början. Woop woop!

Buggen är känd sedan 2012 och ett halvhjärtat försök har gjorts för att fixa den. Inget som publicerats på Steam i alla fall, och frågan är hur bra patchen egentligen var, då folk verkar råkat ut för buggen efter patchen också.

Ett annat litet aber är att extra-kapitlet med lite mer story inte följer med i Steam-utgåvan. Just nu känns det inte som att det spelar mig någon större roll, då jag är frusterad över att ha behövt spela spelet två gånger om, men.. kom igen. Varför ens publicera kapade versioner av spel?