Avokado

Jag hatar avokado.

Okej, det är inte sant. Vi börjar om.

Jag hatar att köpa avokado. Jag och resten av världen, antar jag; jag har nog bara hört en enda person skryta om att hon alltid fick avokado med rätt mognadsgrad.

Hur gör man egentligen? Butikerna brukar sätta upp lappar om att avokadon är ätmogen, kläm inte, det är bara att köpa. Nom nom. Fast det är klart, det spelar ingen roll om jag klämmer eller inte. Det finns inget logiskt orsak-verkan-sammanhang vad gäller avokado. Jag kan köpa hem en stenhård avokado som visar sig vara sådär äckligt bruntrådig när jag kommer hem; eller en mosig frukt som sen inte går att äta.

Någon tipsade mig att pilla bort “knoppen” och kolla färgen bakom. Är den gul är avokadon perfekt ätmogen. Det hjälper ju inte heller mig! Alla och deras mostrar har ju redan pillat bort knoppen på frukten i affären och då går det inte att lita på färgen längre.

Jag hatar avokado.

Mitt bästa knep just nu är plock-sallads-bufféerna som finns i många butiker. Om jag har tur har de också ett fack med färdig-tärnad avokado. Bara att fylla skålen och sen gå hem och gråta.

Leave a Reply