Tack och hej, Livejournal

En gång i tiden bloggade jag flitigt.

Eller, vi börjar om.

En gång i tiden hade jag en LiveJournal. För det handlade inte bara om att blogga; det var om gemenskapen. Det var en grupp folk som bloggade på samma ställe, som deltog i communitys. Det var fandom, och privatliv, och allt däremellan.

Jag lärde känna en massa människor där, folk som nu har försvunnit ut ur mitt liv igen. Folk jag på sätt och vis saknar, men på ett sånt där nostalgiskt sätt, där jag vet att vi nog växt ifrån varandra och inte längre har något gemensamt.

Jag gick igenom mitt första stora uppbrott, där. Fick det stöd jag inte hittade IRL. Lyckades må bättre, lyckades hitta mig själv igen.

Jag blev fanfiction-författare, där.

Jag blev kär, där. (Det sket sig.)

Nån gång runt 2011 gav jag upp den här delen av mitt liv. LiveJournal fick nya ryska ägare och ett helt annat fokus. Folket försvann åt alla möjliga håll. Mitt privatliv var lite svajigt. Det funkade inte längre helt enkelt, magin var borta.

Jag saknar ofta att blogga, och har vid flera tillfällen försökt komma igång igen. Det blir aldrig samma sak. Jag kanske är för gammal nu, det kanske inte kan bli samma sak igen.

Läste just att LiveJournal kommer att bli strängare på att följa rysk lag, speciellt med avseende på att inte utsätta minderåriga för LGBT-innehåll. https://boingboing.net/2017/04/08/six-to-end.html; Nu försvinner det allra sista av magin.

Hejdå, LiveJournal. Tack för allt.

Leave a Reply