Dynasty Warriors 7

Dynasty Warriors 7 har ett lite annorlunda upplägg. Istället för Musou Mode med enskilda karaktärer så får du välja att spela Story Mode med Wei, Shu, Wu och Jin. Vilket alltså uppmuntrar/tvingar dig att spela med karaktärer du annars inte skulle prioritera. Det är på både gott och ont – jag lär mig uppskatta även andra personer än Xiahou Dun och Cao Cao, men jag måste även spela som tråkiga pissungar som Guan Suo och fjortispsychot Cao Pi.

Numera fortsätter historien lite längre än vanligt. Alla gamlingar som jag, tant som jag är, hejar på, trillar till slut av pinn och ersätts av läskiga jpopkids som jag inte kan relatera till. För mycket loli, ta bort. Sedan kommer Sima Yi och tar över Wei och smockar ihop hela landet och kallar det för Jin. Tjoff. Det hade jag ingen aning om faktiskt.

Och apropå loli, what’s up med Bao Sanniang? En åttaårig strippa som, varje gång jag har ihjäl en officerare, måste tjata om hur mycket hon hör hemma på slagfältet. Käften för fan. Det är mycket tuttar och rumpor men inte så mycket personlighet eller tyg bland de kvinnliga karaktärerna, och det är faktiskt väldigt svårt att komma förbi. De är där för fan service och i egenskap av klängig flickvän/fru/konkubin till de manliga karaktärerna som i sin tur är med för att de är coola snubbar. Jag skulle nästan föredra ren och skär korvfest utan brudar överhuvudtaget om det måste vara på det viset.

Men allting är inte åt helvete. Vi har Cai Wenji som är helt påklädd och dessutom singel. Intelligenta Yue Ying är dessvärre inte fullt lika påklädd nuförtiden, men det går att avhjälpa med lite pengar. När jag får bestämma så bär hon sin badass rustning från Dynasty Warriors 4 som går att köpa tillsammans med samtliga karaktärers plagg från spelet för 9 kr.

Det är förstås hemskt tråkigt att jag måste betala för att få spela med påklädda kvinnor.

Hrm och host. Jag råkade köpa lite andra kläder också. Men vad fan:

Den här bilden fick mig så pepp att jag kände mig tvungen att beställa spelet från eBay fort som fan.
Xiahou Dun slåss med stil. Det ser inte alls mysko ut på slagfältet.

För mycket gnäll, för lite snäll? Vi går vidare då.

I vanlig ordning buttonmashar du kryss, triangel och cirkel till de tidstypiska elgitarrriffen. Under strid går det att växla mellan två vapen, och medan du gör det så utför du samtidigt en specialattack. Alla vapen har även så kallade seals som går att lära sig. Dessa kan du sedan sätta på vilka vapen du vill. Vapen köper du av vapenhandlare mellan banorna eller i städerna i Conquest Mode, eller helt enkelt genom att lacka ur på namnsnubbar.

Alla karaktärer är olika bra på olika vapen så välj med lite omsorg. Varje karaktär har även en vapenkategori som de är extra bra på. På dessa står det EX, vilket innebär att det går att utföra ytterligare en specialattack med rätt knappkombination. Med vissa karaktärer räcker det att trycka på triangel två gånger, andra kombinationer är sju knappar lång. Det är lite knas.

Cao Cao ska dock slåss med solfjäder, bara för att det ser så jävla kul ut när han bitchslappar fienderna åt helvete. Stora tunga gubbar ska ha harpa så att de kan skutta riktigt ordentligt.

Det finns två musoumätare och två olika musouattacker. Det är bara att gå lös. Men mig veterligen går det inte längre att ladda upp attacken genom att hålla inne cirkel. Det är också knas. D:

Det går att ladda ner japanska röster kostnadsfritt. Jag har gjort det men inte brytt mig om att ändra språk. De jag gillar låter bra som de är och de jag inte gillar låter förmodligen lika jävliga ändå.

Karaktärer

  • Wei
    Alla här ser ut som bad guys. Medelåldern är nog något högre också. Typ runt 30, vilket betyder ena benet ända ner till knäet i graven. Tummen upp. Och Cao Cao har känslor. ;_;
  • Shu
    Liu Bei är en hycklare, Guan Yu är läbbig som vanligt, och det är för mycket barn överallt.
  • Wu
    Familjen Psycho. Verkar mest vilja styra för sin egen skull. Lian Shi, som kommit på att hennes utstyrsel är vedervärdig, och hennes mistress Lady Sun Shang Xiang kan väl typ gifta sig med varandra och ta över kungariket?
  • Jin
    Familjen Psycho del II. Mitt första intryck efter Weis scenario var att dessa människor var riktigt osympatiska. Sedan ändrade jag mig. Sima Yis underhållande musouattackskratt är förvisso riktigt ondskefullt, men han motiverar åtminstone sina gärningar med att han inte vill att idioter ska styra det som en dag ska bli Kina. Idioter som Shu och Wu. Hurk. Det kan jag absolut hålla med om.